Open Dag 7 september

OPEN DAG Hofkerk en Klokkenkamp Goor

Zaterdag 7 september 10.30 – 16.00 uur

De Hofkerk-gemeenschap nodigt iedereen in Goor en omgeving uit voor haar jaarlijkse Open Huis. Een laagdrempelige en veelkleurige dag waar niets ‘moet’ en waar ook diverse andere organisaties aan mee werken. Bent u benieuwd waar de Hofkerk en Klokkenkamp zoal voor worden gebruikt of naar het gebouw of wilt u deelnemen aan een van de activiteiten? Of vindt u het gewoon gezellig om verschillende mensen te ontmoeten bij een kop koffie met appeltaart of de ‘duurzame lunch’

IEDEREEN –jong en oud- IS VAN HARTE WELKOM !!

 Koffieterras met appeltaart van de Roos

Het begint natuurlijk met goede koffie (FairtTrade van de Wereldwinkel) met heerlijke appeltaart, gebakken door mensen van dagbesteding De Roos.

Orgel en trompet – miniconcerten

Kom tot rust en geniet van de mini-concerten van organist Rob Huberts en zijn zoon Robert op trompet om 12.00 en 13.00 uur. Zij spelen o.a. werk van Jacob de Haan, J.S.Bach, Händel, Louis Armstrong, Mendelssohn Bartholdy en enkele Canadese hymnen.

Maatschappelijke organisaties presenteren zich

Ga daarna op pad door de Hofkerk en de Klokkenkamp en schuif aan bij een van de activiteiten of een van de aanwezige organisaties. Of ga in gesprek met de mensen van het Taalcafé Salut, de Schuldhulpverlening en Diaconie, Amnesty International, Stichting Franje, de Wereldwinkel of de Tafel van Goor. Stuk voor stuk organisaties waar de Hofkerk in meer of minder mate mee samenwerkt voor mensen in Hof van Twente die wat ondersteuning kunnen gebruiken en die graag met u delen waar ze mee bezig zijn. En wie weet wordt u geïnspireerd om u als vrijwilliger in te zetten voor een van deze organisaties. Ons Open Huis is een goede gelegenheid om u ‘vrijblijvend’ te oriënteren over veel verschillende mogelijkheden.

Interactief programma

U kunt actief meedoen met bloemschikken of u kunt de toren beklimmen (alleen tussen 13.00 en 16.00 uur). Of doe mee met een van de korte kennismakings-workshops Sacred Dance of BiblioDrama- zie verderop in dit bericht.

Kinderprogramma

Komt gerust met hele gezin, want ook voor kinderen is er een en ander te doen. Er is een heerlijk springkussen op het plein en er zijn verschillende creatieve activiteiten of spelletjes. Ook kan u met het hele gezin de speciale kerkspeurtocht en doen.

Onthulling historisch uurwerk 11.30 uur

Tot een jaar geleden stond op de Hofkerk torenzolder een oud toren-uurwerk te verstoffen. Dit bijzondere historische uurwerk is inmiddels gerestaureerd en krijgt een mooie plek in de entreepartij. Tijdens de open dag wordt dit uurwerk onthuld met daarbij een korte toelichting over de geschiedenis door Stef Siebelink.

InloopLunch 12.00 – 14.00 uur 

U kunt zo lang blijven als u wilt want ook voor de lunch wordt gezorgd. Deze keer een duurzame lunch met overheerlijke lokaal ingekochte en/of biologische producten, o.a. van de Stadslandbouw Hof van Twente. We serveren een lekker soepje, salade’s, eieren, kaas, diverse broodsoorten en zuivel. Een lunch zonder vlees(waren) maar u gaat ze zeker niet missen.

NB gedurende de hele dag worden er hapjes geserveerd, die gemaakt zijn door mensen van de Arabische gemeenschap in Hof van Twente, dus ook buiten lunchtijd wordt de inwendige mens niet vergeten.

Workshop Bibliodrama – kennismaking 13.30 en 15.00 uur

Predikant Wim de Jong laat u graag kennismaken met Bibliodrama tijdens een (ver)korte workshop ; duur ca 30 minuten. Bibliodrama is een methode om een Bijbelverhaal van binnen uit te verkennen en te ontdekken wat het Bijbelverhaal jou persoonlijk doet. Samen lezen we het verhaal en inventariseren welke personen een rol spelen in het verhaal. Door ons in te leven in deze personen en de rol die ze in het verhaal spelen ontsluit zich het verhaal op een persoonlijke nieuwe manier. Soms spelen we kleine scenes uit. Bibliodrama is bijbellezen met je hele lijf!

Workshop Sacred Dance – kennismaking 11.00 en 14.00 uur

Sacred duidt op ‘heilig’ vanuit een universele visie dat ieder mens een gave kern in zich heeft. En vanuit deze kern is verbonden met andere mensen en dat wat er persoonlijk voor ieder meer is in het leven. Heilig betekent ook heilzaam-helend. Dans is een universele taal zonder woorden. Jeaneth de Witte is docent Meditation des Tanzes-Sacred Dance. Zij geeft deze dans in Enschede, Markelo (bij Zutphen, Deventer) en in Almelo. Daarnaast geeft zij op uitnodiging dans op locatie en nu dus ook tijdens het Hofkerk Open Huis. Bij eerdere workshops bleek de interesse groot, dus wees op tijd als u mee wilt doen of kom ’s ochtend even informeren of intekenen nodig is.

Onze Open Dag is gratis toegankelijk en alle activiteiten zijn kosteloos bij te wonen. Een vrije gift voor koffie, taart en lunch wordt op prijs gesteld.

Enkele foto’s van Frits Schutte