Democratiefabriek

 

SCHOOLJEUGD AAN HET WERK IN DE DEMOCRATIEFABRIEK

Ruim 350 leerlingen van de basisscholen en het voortgezet onderwijs uit Goor en de Hof van Twente zijn in de week van 11 t/m 15 november aan het werk gegaan in hun eigen “Democratiefabriek” in De Klokkenkamp. Een week lang aan de slag om hun wensen voor een ideale samenleving vorm te geven. Kortom hoe kunnen we in deze hectische wereld de kwaliteit van het leven voor ons zelf en voor anderen verbeteren.

De democratiefabriek is een interactieve tentoonstelling over vrede, samenleven en burgerschap die ontwikkeld is door de Stichting Vredeseducatie en Jeugdwerkorganisaties en reist de komende twee jaar door Oost-Nederland.

In de democratiefabriek worden jongeren op hun eigen niveau uitgedaagd om rondom verschillende thema’s keuzes te maken op welke manier zij hun eigen samenleving en leefomgeving willen inrichten. Direct wordt zichtbaar welke consequenties deze keuzes hebben op hun eigen leven en het leven van anderen.

De Democratiefabriek in de Hof van Twente is een initiatief van de werkgroep Dag van de Dialoog in Goor, waarin meerdere organisatie en geloofsgemeenschappen samen werken en die ook elke zomer het festival Kleurrijk in de Hof organiseert.

De Democratiefabriek wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de deelnemende scholen, de gemeente Hof van Twente, het Schoolfeestfonds Goor en de Leonardusstichting.

Foto’s