Along the Christmas Way


Op 17 december om 19.00 uur voerde Chr. Koor Inspiration uit Halle onder leiding van Marion de Jong Along the Christmas Way op in de Hofkerk in Goor.
Het aloude kerstverhaal, verteld vanuit het gezichtspunt van diverse betrokkenen . Hoe reageert Jozef als hij hoort dat zijn meisje zwanger is, maar niet van hem? Hoe gaat het eraan toe in zo’n herberg, wanneer zóveel mensen een maaltijd en een slaapplaats zoeken? En die wijzen, wat waren dat voor mensen? Wat vond Maria er allemaal van?
Kortom, het kerstverhaal bezien door de ogen van gewone mensen. Het verhaal werd afgewisseld met popnummers, zowel Engels- als Nederlandstalig.
Voor mensen die het Engels niet zo machtig zijn, wordt een korte vertaling geprojecteerd via de beamer. Tijdens het zingen van Inspiration werden op de achtergrond passende beelden geprojecteerd. Het hele programma duurde een kleine anderhalf uur. Natuurlijk werden er tijdens de uitvoering ook traditionele kerstliederen gezongen, begeleid door het orgel, zodat iedereen ook mee kon zingen.