Kerkproeverij 8 en 9 sept

Op 8 en 9 september was het Open Huis in de Hofkerk in Goor. Onder de titel Kerkproeverij is iedereen uitgenodigd om te komen ‘proeven’ wat de Hofkerk ook in het nieuwe seizoen te bieden heeft: Een plek waar mensen (samen) op zoek kunnen gaan naar wat geloven voor hen betekent, een plek waar mensen welkom zijn, waar mensen kunnen ‘schuilen’, een plek die betekenisvol wil zijn in de samenleving en die ook graag de verbinding zoekt met organisaties in de samenleving die zich inzetten voor mens en natuur.

Op zaterdag 8 september is er Open Huis van 10  – 16 uur. Gastheren en gastvrouwen hebben de koffie en thee klaar, cliënten van de dagbesteding de Roos serveren zelfgebakken appeltaart.

De stiltehoek is open om een kaarsje aan te steken en er is ruimte voor ontmoeting en persoonlijk gesprek.

Er zijn workshops:
11.00 uur zingen (oude vertrouwde en nieuwe liederen)
11.00 uur en 15.00 uur bibliodrama
11.30 uur en 14.30 uur zingen Top2000 nummers

vanaf 12.30 uur kan de toren worden beklommen.

van 12.00 -14.00 uur is er een doorlopende lunch

13.00 uur en 14.00 uur Organist Rob Huberts zal samen met zijn zoon Rutger een orgelconcert geven waarin zij werken zullen spelen van o.a. Bach, Händel, Jacob de Haan, Mozart, Charpentier, Adam’s en Clarke.

Voorts:
bloemschikken
schilderen
ontmoeting met Arabische christenen.

Kennismaking met Stadslandbouw en Groene Loper Hof van Twente. Beide verwante organisaties zetten zich in voor een groene duurzame samenleving. De Hofkerk, die in de komende jaren bezig gaat met het thema Groene Kerk, geeft graag ruimte aan deze organisaties om zich te presenteren.

Voor de kinderen is er een springkussen en een fotospeurtocht om de kerk te ontdekken.

Voor jongeren van 8-14 jaar is er aansluitend een speciaal jongerenprogramma:
17.30 uur avondeten
spannend avondspel
overnachten in de kerk.
Opgave: Kirsten Ongena, email kirsten.do@hotmail.com

Op zondag 9 september:

vanaf 9.30 uur koffie en thee op het kerkplein

10.00 uur begint de startdienst met als thema Je geloof uit-beelden, de kerk als oefenplek, waaraan ook het jeugdorkest Unico meewerkt. Voorganger is ds. Wim de Jong. Na de dienst is er de gelegenheid voor ontmoeting en Een goede gesprek.

13.00 uur een gezamenlijke lunch in de blokhut van Stadslandbouw, Kerkstraat 125 (achter het Avia tankstation) vormt de afsluiting van deze Open Dagen van de Hofkerk.

Foto’s Richard Minnen