Open Huis 2017

Op 9 en 10 september is het Open Huis in de Hofkerk in Goor. Onder de titel ‘Kerkproeverij’ is iedereen uitgenodigd om te komen ‘proeven’ wat de Hofkerk te bieden heeft: Een plek waar mensen (samen) op zoek kunnen gaan naar wat geloven voor hen betekent, een plek waar mensen welkom zijn, waar mensen kunnen ‘schuilen’, een plek die betekenisvol wil zijn in de samenleving.
Op zaterdag is er inloop van 10  – 16 uur. Gastheren en gastvrouwen hebben de koffie en thee klaar en van 12 -14 uur is er een doorlopende lunch. Er zijn er workshops zingen (oude en nieuwe liederen), bloemschikken, schilderen, kerk en kunst, creatief in duurzaamheid en een zingevingscafé. De wereldwinkel is aanwezig en ook kan men het kerkgebouw en de betekenis van de inrichting ontdekken door een fotospeurtocht. De stiltehoek is open om een kaars te branden en er is ruimte voor een persoonlijk gesprek.
Voor de kinderen is er een springkussen.
Op zondag 10 september is er een laagdrempelige kerkdienst met als thema “Vele kleuren maken de regenboog’’, waaraan ook het jeugdorkest Unico meedoet. Voorganger is ds. Wim de Jong. Na de dienst is er de gelegenheid voor ontmoeting en een workshop bibliodrama. Na een gezamenlijke lunch kan men kiezen uit een fietstocht of een meditatieve wandeling.
Om 15 uur is de afsluiting.
Iedereen is van harte welkom.