Concert Arte Vocale – LÉGENDE

Op 25 en 26 november geeft Kamerkoor Arte Vocale haar twee najaarsconcerten  ‘Légende’. Arte Vocale verdiept zich in de bijzondere en kleurrijke werken van 19e en 20e eeuwse Franse componisten. Lily Boulanger en Gabriel Fauré staan hierbij in de hoofdrol. Kleurrijk zijn ook de verschillende teksten die componisten hebben gebruikt. Hymn au Soleil van Boulanger is een aanbidding van de zonsopgang, Iets wat we indirect ook terug zien in het derde deel van de Trois Chansons van Claude Debussy. De Chansons worden afgewisseld met reflecterende werken van Nederlandse (bijna) tijdgenoten Pierre de la Rue en Hubert Waelrant. De meest bijzondere tekst is die van Victor Hugo in Fauré’s Les Djinns. Van deze wereldlijke pracht gaan we verder met het indrukwekkende geestelijke repertoire van Francis Poulenc die een vocaal uitdagend Salve Regina heeft geschreven, de Quatre motets van Maurice Duruflé die de gregoriaanse melodie als uitgangspunt neemt, en als afsluiting de magistrale Psalm 24 van Lily Boulanger.

Het koor wordt bij een groot aantal werken begeleid door pianist Yvo Boytchev, die ook twee intermezzo’s zal verzorgen. Kortom een veelzijdig en verrassend          programma.

Na afloop van het concert is er een gezamenlijk napraten onder het genot van een drankje.

Wilt u zich laten onderdompelen door mooie en bijzondere Franse muziek, of wilt u zich gewoon laten verrassen door onbekende muziek, weet u dan van harte welkom op één van onze concerten!

25 november 2023 – 20.00 uur – St. Franciscuskerk, Berfloplein 18, 7553 JZ Hengelo

26 november 2023 – 15.30 uur – Hofkerk, Diepenheimseweg 2, 7471 LX Goor

www.kamerkoorartevocale.nl