Open huis 4, 5 en 6 september

INLOOP MET KOFFIE   /  EXPOSITIE ROB FLINK  / DIV. ANDERE ACTIVITEITEN

De Hofkerk is blij dat er weer mogelijkheden zijn om mensen te ontvangen en om geleidelijk een aantal activiteiten weer te kunnen opstarten. De maaltijdgroepen zijn weer begonnen en er worden weer kerkdiensten op de zondagochtend gehouden. We houden ons daarbij aan de richtlijnen van het RIVM en de PKN. Hygiëne en 1,5 meter afstand zijn daarbij de belangrijkste aandachtspunten en de capaciteit qua aantal bezoekers is beperkt; dat wordt ter plekke aangegeven.

Het Hofkerk Open Huis dat altijd begin september wordt gehouden, kent ook een aangepast programma. Iedereen is van harte welkom voor een kop koffie en/of een praatje, bij mooi weer kan dat buiten op het kerkplein. Bezoek vooral ook de doorlopende expositie van beelden van Rob Flink in de Hofkerk. Beelden om bij stil te staan en die tot nadenken kunnen stemmen. Enkele titels zijn Ontworsteling, Gedeelde passie, de Dans, Ontstijging, Swing, Vertrouwen en Met open vizier, dus het zijn verhalende en betekenisvolle beelden en een absolute aanrader. Rob Flink (uit Goor) werkt vooral figuratief en de beelden zijn in verschillende materialen uitgevoerd, waaronder brons en steen.

De Hofkerk wil een plek van geloof, hoop en liefde zijn voor iedereen, dus ook voor niet-kerkleden. Weet dat u allen van harte welkom bent. Omdat het zulke verwarrende en voor velen ook eenzame tijden zijn, wilt u wellicht graag de stiltehoek bezoeken. U kunt daar tot inkeer komen of een korte meditatie doen of een stil gebed. Ook is het de plek waar u een kaarsje kunt branden voor iets of iemand waar u graag bij stil wilt staan.

Olijfboom als plek van hoop en verwachting

Midden op het Kerkplein plaatsen we een Olijfboom met daaronder witte stenen. Een speciale plek om uw gedachten over deze tijd of over een actuele gebeurtenis in uw leven in één woord te vangen. Schrijf dat woord op 2 stenen, leg 1 steen bij de Olijfboom en de andere steen mag mee naar huis. We hopen van harte dat er na 3 dagen Open Huis een witte stenenzee rondom de boom ligt en dat veel mensen hier een moment van bezinning en inkeer hebben ervaren. Daarmee wordt ook het kerkplein een bijzondere plek van geloof, hoop en liefde. In de kerkdienst van zondagochtend zal worden stilgestaan bij de woorden die tot dan toe bij de boom zijn ‘geoogst’.

Het Hofkerk Open Huis wordt gehouden op de volgende dagen en tijden

  • Vrijdag 4 september 18.30 – 20.30 uur
  • Zaterdag 5 september 10.00 – 13.00 uur
  • Zondag 6 september 11.30 – 17.00 uur

Het overige programma ziet er als volgt uit:

 Orgelspel – steeds ca. 15 minuten

  • Vrijdag 19.00 & 20.00 uur                          Henk Langenkamp
  • Zaterdag 10.30 & 11.30 uur                        Rob Huberts
  • Zondag 14.00 uur, 15.00 uur                     Cees van der Sluijs

 Workshop bibliodrama (coronaproof) zaterdag 11.00 uur & zondag 14.00 uur –  opgeven niet nodig

 Kerkdienst – startzondag kerkelijke jaar             zondag 10.00 uur

Wilt u meer weten? Bel of mail met Wim de Jong <> T 06 48550725 <> E wim.dejong@hetnet.nl