Kleurrijk in de Hof

Op zaterdag 6 juli is van 11.00 – 15.00 uur de vierde editie van Kleurrijk in de Hof.

Op het parkeerterrein voor het Gemeentehuis en de Reggehof in Goor is weer een gezellig multiculturele markt, waarin ontmoeting centraal staat. In de Hof van Twente wonen mensen uit verschillende culturen en op Kleurrijk in de Hof kom je ze allemaal tegen. Er zijn hapjes uit verschillende culturen, ambachten, circus, spelletjes en natuurlijk veel muziek verzorgd door leerlingen van de muziekschool.
Ook een aantal organisaties rond het thema duurzaamheid is aanwezig.
Voor de kinderen is er van alles te doen, de kinderboerderij is aanwezig, er wordt geschminkt en er is een voetbalveld en springkussen.

Zie http://www.kleurrijkindehof.nl

Volg ons ook op Facebook 

Kleurrijk in de Hof is een samenwerking van Goor in Dialoog, Vluchtelingenwerk Oost-Nederland, Salut, Hof van Twentse Uitdaging en de Hofkerk.

Kookworkshop

Doe je mee aan de kookworkshop ‘Anders eten’?

Op vrijdag 5 juli van 13.00 – 17.00 uur! Deze workshop is een mooie manier om kennis te maken met de buitenlandse keuken. Onder begeleiding van koks worden, op verschillende plekken in de Hof, Turkse, Armeense, Syrische, Chinees/Indonesische, Eritrese én Hollandse hapjes bereid. De koks vertellen je over de keuken en de tradities van hun land. Een deel van de bereide hapjes wordt 5 juli rond 17.30 uur, gezamenlijk met alle deelnemers, genuttigd bij Wijkvoorziening ’t Doesgoor in Goor. Het andere deel wordt tijdens Kleurrijk in de Hof op 6 juli aangeboden.

Samen koken en eten verbindt! 

Zaterdag 6 juli a.s. is de vierde editie van ‘Kleurrijk in de Hof’. Een jaarlijks evenement met diverse activiteiten o.g.v. sport, spel, muziek, dans en een proeverij. Ontmoeting tussen de verschillende culturen uit de gemeente Hof van Twente staat die dag centraal. Net als vorig jaar organiseren we, voorafgaand aan Kleurrijk, deze kookworkshop.

Geïnteresseerd om te koken én anders te eten op 5 juli?

Geef je dan snel op door een mail te sturen naar kleurrijkindehof@gmail.com.  VOL = VOL! Veel mensen gingen je al voor maar er zijn nog plekken vrij. Op deze manier draag je jouw steentje bij aan de proeverij van Kleurrijk in de Hof! Deelname is gratis maar een vrije gift is van harte welkom.

Kleurrijk in de Hof is een gezamenlijk initiatief van Goor in Dialoog, Hofkerk, Hof van Twentse Uitdaging, Muziekschool Hof van Twente, Salut en Vluchtelingenwerk Oost Nederland

www.kleurrijkindehof.nl

Volg ons ook op Facebook

Kelderavonden jeugd 11 – 16 jaar

Om de vrijdag organiseren wij een avond voor jeugd van 11 tot 16 jaar.

De ene keer hebben we een grote activiteit en de andere keer spelen we gewoon wat spelletjes en hangen we aan de bar in onze jeugdkelder.

Zie de poster voor de data!

 

Recente activiteiten

Naast de rubriek Actueel heeft de website ook een rubriek Recent. Daarin zijn activiteiten opgenomen die niet meer actueel zijn, maar die we wel graag nog enige tijd willen tonen omdat ze een beeld geven van een actieve gemeente. En vaak zijn daar foto’s aan toegevoegd.

Naar surfen dus!

Nieuwe stageaire

Het afgelopen jaar heb ik een paar keer mogen ‘snuffelen’ binnen de Hofkerkgemeente. Ik trof daar verschillende mensen die voor warme en inspirerende ontmoetingen zorgden. Dit was mede de reden dat ik contact heb gezocht met de vraag of ik aankomend seizoen in de Hofkerk aan mijn stageplan mag gaan werken. Tot mijn vreugde is daarin toegestemd.

Ik kijk er naar uit om met velen van jullie in gesprek te komen. De ‘ontmoetingen’ zullen centraal staan. Eigenlijk doen ze dat mijn leven lang al. Ontmoetingen met elkaar en tegelijkertijd met die Ander. We zullen elkaar het aankomende jaar ongetwijfeld tegenkomen alhoewel deze ontmoetingen vooral de week door zullen zijn.

Mijn naam is Hanneke Caron en ik studeer Theologie (godsdienst pastoraal werk) aan Windesheim. Daarnaast ben ik 18 uur per week werkzaam als jongerenwerker voor PKN Hengelo (Waterstaatskerk).

Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan. Mochten we elkaar nog niet getroffen hebben, dan hoop ik dat dat alsnog gebeurt.

Met vriendelijke groet,
De stagiaire!

Foto Lucas Schoemakers

Maaltijdgroep op woensdag

Op woensdag 4 april start er een nieuwe maaltijdgroep in de Hofkerk.
De maaltijdgroep op dinsdag is een succes en er is alle reden om een nieuwe groep te starten, waarin ontmoeting en samen eten centraal staan.

Elke woensdagavond van 17.30 – 18.30 uur kunnen mensen samen aan tafel in de Klokkenkamp naast de Hofkerk.
Om 17.00 uur is er inloop met koffie en thee. Voor de maaltijd wordt een kleine vergoeding gevraagd.
De maaltijdgroep staat open voor iedereen.

Inlichtingen en opgaven bij Roelie Nielander, 0547 – 274293.

Oud-papier inzameling

Al jarenlang wordt er door de Hofkerk oud-papier ingezameld. De opbrengst van deze inzameling komt ten goede aan specifieke doelen in onze gemeente. Vroeger kon u maandelijks uw oud-papier kwijt in een container achter onze kerk, maar door de verbouwing van de Klokkenkamp is dat niet langer mogelijk! Daarom maken wij nu gebruik van de gezamenlijke locatie van meerdere verenigingen aan de Van Kollaan, naast de brandweerkazerne. De Hofkerk deelt daar evenredig mee uit de opbrengst. Het grote voordeel is, dat u nu alle werkdagen terecht kunt.
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur en zaterdag van 9.00 uur tot 16.00 uur.
Als de containers dicht zijn, kunt u uw papier achter de containers tegen het hek plaatsen. Het wordt dan ’s avonds door de deelnemende verenigingen opgeruimd. Is de container open, dan graag direct in de container plaatsen.
Voor inlichtingen:
Piet Fernhout 0615 834 651