Avondgebeden in de veertigdagentijd

Tijdens de veertigdagentijd zijn er elke dinsdagavond avondgebeden met daarin ruimte voor persoonlijke verdieping en bezinning op de eigen weg naar Pasen.

Elke week is er een ander ‘deelthema’ die ontleend is aan het thema: Onvoorwaardelijke liefde. Een liefde die we ontvangen van God, van een ander en die we ook zelf kunnen geven.

Daarbij zullen we naast de schriftlezingen ook teksten lezen uit het dagboek van Etty Hillesum (1914-1943).

En ook is er aandacht voor de liturgische bloemschikking die de weg naar Pasen uitbeeld.

20 februari: Moedig vasthouden

27 februari: Opgetild worden

6 maart: Sterk zijn

13 maart: Genoeg voor iedereen

20 maart: Nieuw leven

Het avondgebed in de Stille Week op 25 maart staat in het teken van de kruiswegstaties.

 

Kelder jeugd 11-16 jaar

Vrijdag 9 maart om 20.00 uur brengen we een bezoekje aan de brandweer in Goor.

Wil je ook mee? Stuur even een appje aan Lisette 0651499159

Kelder jeugd 11-16 jaar

Op vrijdag 23 februari spelen we een super spannend locatiespel. Niet bang voor een beetje actie? En weet jij wie je kunt vertrouwen en wie niet? Doe dan mee!

Je mag gerust een vriend of vriendin meenemen!

Geef je op bij Lisette door een appje te doen naar 06 51499159

Foto’s oecumenische dienst 28 januari 2018 PP kerk

 

 

Oecumenische dienst 28 januari 10.00 uur RK Kerk

Op zondag 28 januari is er in de Petrus en Pauluskerk in Goor een oecumenische viering die in het teken staat van week voor het gebed voor de eenheid van de kerken. Het thema van deze viering is: Recht door Zee. Dit thema van deze dienst is ontleend aan het verhaal van de doortocht door de Schelfzee van het bevrijde slavenvolk uit Egypte.
Deze week die wereldwijd gevierd wordt is dit jaar voorbereid door christenen uit het Caribisch gebied, wiens verleden wordt getekend door de slavernij.

In de dienst staan we stil bij welke dingen ons nu kunnen ketenen, waar we nu ‘slaaf’ van kunnen worden. De dienst is voorbereid door mensen van de Katholieke Parochie, de Protestantse Hofkerkgemeente en christenen uit verschillende culturen die het laatste jaar in de Hof van Twente zijn komen wonen.
Voor de kinderen van 4 – 12 is er kindernevendienst en het RK dames- en herenkoor  verleent haar medewerking aan deze dienst die om 10.00 uur begint aan de Hengevelderstraat in Goor. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij koffie en thee.
Voorgangers zijn pastor Henk Ogink en ds. Wim de Jong.

Kerst 2017

Kerstavonddienst 2017

‘Wat doe jij met kerst………….wat doet kerst met jou?’ is het thema van de kerstavonddienst op zondag 24 december in de Hofkerk. Een kerstviering waarbij iedereen welkom is: zoekers, twijfelaars en gelovigen. Is het kerstverhaal iets van lang geleden? Vieren we alleen dat 2000 jaar geleden Jezus in Bethlehem is geboren? Of doet het ons nu ook nog iets?
Wat heeft het Maria gedaan toen de herders haar en het kind kwamen bezoeken? Wat deed het met Jozef en met de herders?
Maar de grote vraag is: Wat doet de geboorte van Jezus met ons? Verandert er iets in ons? Merken wij iets van het Licht?
We luisteren naar de bekende verhalen, maar horen ook een eigentijds commentaar. En we zingen samen de bekende kerstliederen, die dit jaar niet alleen door het orgel (Henk Langenkamp) maar ook door trompet, hobo en hoorn worden begeleid (Wim, Gerrit en Henk van Faassen)
Vanaf 20.30 uur branden de vuurkorven op het kerkplein en is er warme chocolademelk, koffie en thee. De dienst begint om 21.00 uur in de Hofkerk aan de Diepenheimseweg 2 in Goor. Voorganger is ds. Wim de Jong

Foto’s Cantatedienst 10 december

Deze dienst is te zien op Kerkdienstgemist.nl 

 

Along the Christmas Way


Op 17 december om 19.00 uur voert Chr. Koor Inspiration uit Halle  Along the Christmas Way op in de Hofkerk in Goor.
Het aloude kerstverhaal, verteld vanuit het gezichtspunt van diverse betrokkenen . Hoe reageert Jozef als hij hoort dat zijn meisje zwanger is, maar niet van hem??
Hoe gaat het eraan toe in zo’n herberg, wanneer zóveel mensen een maaltijd en een slaapplaats zoeken??
En die wijzen, wat waren dat voor mensen??
Wat vond Maria er allemaal van??
Kortom, het kerstverhaal bezien door de ogen van gewone mensen. Het verhaal wordt afgewisseld met popnummers, zowel Engels- als Nederlandstalig, gezongen door het fantastisch zingende koor Inspiration uit Halle onder leiding van Marion de Jong.
Voor mensen die het Engels niet zo machtig zijn, wordt een korte vertaling geprojecteerd via de beamer. Tijdens het zingen van Inspiration worden op de achtergrond passende beelden geprojecteerd. Het hele programma duurt een kleine anderhalf uur. Natuurlijk worden er tijdens Along the Christmas Way ook traditionele kerstliederen gezongen, begeleid door het orgel, zodat iedereen ook mee kan zingen.

Cantatedienst 10 december

Cantatedienst 10 december
Op zondag 10 december is er een Cantatedienst in de Hofkerk in Goor. Tijdens deze adventsdienst wordt de Cantate “Nun komm, der Heiden Heiland” (BWV61) van J.S. Bach uitgevoerd door de Bachbew

eging Twente en het koor Vocanto olv Frank Deinum. Deze cantate schreef Bach speciaal voor de adventstijd, de tijd waarin wordt uitgekeken naar de geboorte van Christus.
De Cantatedienst begint om 10.00 uur in de Hofkerk, Diepenheimseweg 2 in Goor. Voorganger is ds. Wim de Jong