peuter- / kleuterviering 29 november

We gaan weer van start en er valt wat te vieren.

Wat was het afgelopen jaar een feest tijdens de peuter kleuter vieringen. Kinderen met hun ouders maar ook opa’s en oma’s en andere geïnteresseerden liepen binnen om het mee te maken. Dat heeft ons doen besluiten om de vieringen ook dit jaar weer in te plannen. En daar nodigen we jullie weer van harte voor uit. En dat doen we op bijna elke laatste zondag van de maand tot eind april vanaf 16.00 uur in de kerkzaal (inloop vanaf 15.45 uur)!
Samen met je kind of kleinkind spelenderwijs kennis maken met Bijbelverhalen. Aan de hand van mooie prenten samen met de kinderen kijken en vertellen. Maar ook de kerk verkennen en vertrouwd raken met elkaar. Een verhaal, wat zingen of muziek maken   en dit jaar hopen we ook kennis te maken met een paar bijzondere muziekinstrumenten. Alles ongedwongen en interactief!

Zondag 29 november
Zondag 31 januari (10.00 uur tijdens de kerkdienst)
Zondag 28 februari
Zondag 28 maart
Zondag 25 april

Er wordt naar jullie uitgekeken door allen die ook dit jaar weer hun medewerking verlenen.

Cees, Marion, Lotte, Kirsten, Desiree en Hanneke.

 

Orgelconcert in de Hofkerk 28 november

Er gaat iets bijzonders gebeuren op zaterdagavond 28 november in de Hofkerk! Van 19.30 uur tot 20.45 uur geeft de landelijk bekende YouTube-organist Gert van Hoef een orgelconcert in de Hofkerk in Goor. Het concert is te bezoeken voor maximaal 70 ( onder voorbehoud van de corona ontwikkelingen) muziekliefhebbers. De entreeprijs is gratis, maar aan het einde van het concert mag u de waarde van het concert omzetten in een vrije gift. Er is vanwege de Corona maatregelen geen koffie of en drankje vooraf, dus u bent mooi op tijd weer thuis.
Aanmelden kan via André Bouma via abouma1968@gmail.com en let op: vol is ook echt vol!

Gert van Hoef heeft al vele prijzen in de wacht gesleept. In 2009 won hij de 1e prijs van het Interclassicmusic Orgelconcours. In 2010 won hij het Feike Asma concours bij Johannus Orgelbouw. In 2015 heeft Gert het Govert van Wijn Orgelconcours gewonnen in de Groote Kerk te Maassluis. Op 21 juni 2017 heeft Gert eindexamen gedaan op het majestueuze Müller-orgel in de St. Bavo te Haarlem. Dit betreft het eindexamen orgel voor zijn ‘Bachelor’ diploma in muziek (orgel). De jury was zeer onder de indruk en kende hem een score toe van 8,5 punten (uit 10). Gert heeft inmiddels meer dan 87.000 abonnees op zijn YouTube-kanaal. Zijn orgelfilmpjes worden ontzettend veel bekeken in zowel binnen- als buitenland.
Gert heeft een afwisselend programma samengesteld van vermaarde componisten met bewerkingen van bekende religieuze liederen.
Luistert u ter inspiratie dit lied eens af: https://www.youtube.com/watch?v=yKG5yIgIFmI en laat u overtuigen van de kwaliteiten van deze orgelvirtuoos!

Deze speciale aanbieding geldt maximaal nog 2 weken voor alle mensen die Kerk Onderweg lezen. Als over 2 weken het concert nog niet helemaal is volgeboekt, dan zullen wij ook omliggende gemeenten gaan aanschrijven.

Groet, André Bouma

Dag van de Dialoog 5 november

Friends To Be

Dit jaar zijn er vanwege de corona maatregelen helaas geen maaltijden in kleine groepen mogelijk, maar wel is er op donderdag 5 november een theatervoorstelling Friends To Be… van Stichting Op Roet uit Hoorn.

Oost ontmoet west en visa versa. Wat gebeurt er als een Arabier een Westerling tegenkomt. Twee acteurs uit verschillende culturen onderzoeken of zij vrienden kunnen worden. Ondanks of dankzij alle verschillen. Wat moet er gedeeld worden om elkaar te verstaan. Om te leren. En hoeveel water doe je dan bij de (alcoholvrije) wijn?

Het gaat over respect, identiteit, waarden en normen, participatie en voedt de discussie over burgerschapsvorming.

De voorstelling vindt plaats om 19.30 uur in de Hofkerk.

Er zijn vanwege de corona-maatregelen maar echter 30 stoelen beschikbaar. De stoelen worden zo goed mogelijk verdeeld onder mensen uit verschillende culturen in Goor en omstreken. Maar de voorstelling is voor iedereen online mee te beleven via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1418-Hofkerk-Goor

Aanmelden voor gratis kaarten kan bij Ellen Holkers, T 0610 374 615, E goorindialoog@gmail.com

De werkgroep Dag van de Dialoog heeft deze interculturele voorstelling ook aan de Scholengemeenschap De Waerdenborch aangeboden. Hier zijn op de locatie Goor twee optredens gepland in de middag van 5 november voor alle derde klassers van mavo, havo en vwo.

Zie ook de website www.kleurrijkindehof.nl.

Foto Wessel van der Haar

Bunker 30 oktober

Bunker seizoen gaat weer van start

Voor de 12-16 jarigen uit de Hof van Twente Goor gaat ‘de Bunker ‘weer open. Eenmaal in de 14 dagen een plek om elkaar te ontmoeten, te chillen of juist lekker actief omdat er ook verschillende activiteiten georganiseerd zullen worden. Maar dit jaar wordt alles ingezet op verbinding. Verbinding zoeken met elkaar en met de ander.

We starten vrijdag 30 oktober met een Escape Room. Een spannend spel waarbij de jongeren in groepen aan de slag gaan en door middel van verschillende opdrachten codes kraken, puzzels ontcijferen zo de uitweg van de Escape Room proberen  te vinden. Het komt hier o.a. aan op denkwerk, samenwerken, creativiteit, snelheid, kennis en inzicht. Deze activiteit vindt dus plaats in en om de Bunker.

Een actieve en leuke manier waar jongeren verbinding met elkaar moeten maken en zullen moeten samenwerken om eruit te komen.
De jongeren kunnen zich aanmelden bij Lisette 06-51499159 of lisettedrenthen@hotmail.com.

Binnenkort zijn er flyers en posters beschikbaar om mee te nemen en uit te delen. En ook op social media zal er aandacht voor zijn. Genoeg dus om van te delen!

Met een groet namens alle leiding van de Bunker;

Hanneke Caron (Jeugdwerk Bunker tel: 06-21813281 e-mail: hannekecaron8@gmail.com).

 

 

Nieuwsbrief 21 oktober

In de afgelopen periode is helaas het aantal corona-besmettingen in Nederland flink gegroeid.
Vorige week tijdens de herfstvakantie zijn daarom de coronamaatregelen in Nederland weer verder aangescherpt om de stijgende lijn in het aantal besmettingen terug te dringen.
Voor ons als Hofkerk betekende dit dat we helaas de maaltijden en de inloop tijdelijk moesten stoppen.
Alle bezoekers zijn gebeld en met hen zal door de vrijwilligers in de komende periode het contact telefonisch worden voortgezet.
Een tegenvaller maar laten we hopen dat het niet van al te lange duur zal zijn.

We merken dat de corona-besmettingen, anders dan in het voorjaar, dichterbij zijn.
En dat geldt ook voor mij persoonlijk. Omdat ik in contact ben geweest met iemand met corona ben ik op dit moment in quarantaine.
Gelukkig kan ik veel met de telefoon en de computer, maar het is best moeilijk omdat je graag daar wilt zijn waar je denkt nodig te zijn.
Bijzonder fijn te merken dat collega’s snel en spontaan het werk van je overnemen.
En ook alle aanbod om boodschappen te doen of anderszins te helpen.
Dat geeft temidden van deze nare en onzekere periode toch ook een groot gevoel van dankbaarheid.
En verder ben ik zelf niet ziek, dus schroom niet te bellen als je mij wilt spreken. Mailen mag natuurlijk ook.

Olijfboom op kerkplein
Graag herhaal ik een gedeelte van mijn woorden die ik in het kerkblad schreef over de olijfboom op het kerkplein:
“Juist met die gevoelens is het goed om weer even bij de olijfboom stil te staan. De stenen te lezen die er liggen: vertrouwen liefde, hoop, wijsheid, humor, troost …
Woorden die mensen op de stenen hebben geschreven en in de praktijk willen brengen, elkaar toewensen. Woorden die verwijzen naar het grote verhaal van God en mensen.
De olijfboom van hoop en verwachting is geen teken dat ons niets zal overkomen, maar een teken dat God met ons meetrekt ook door dit dal van corona heen,
dat wat er ook gebeurt we toch telkens mogen horen dat er licht is, dat we grond onder de voeten krijgen, dat er handen onder ons leven zijn gevouwen.
Dat we daarmee op weg kunnen de komende tijd, door de corona-periode heen, voor elkaar zorgend, elkaar tot een zegen zijn.”

Kerkdiensten
Zoals al eerder aangegeven kunnen we in de komende tijd kerkdiensten houden met maximaal 30 bezoekers (exclusief medewerkers).
Daarbij is er wel kindernevendienst!

Elke zondag wordt er één wijk uitgenodigd
25 oktober         wijk C Whee – west
1 november     wijk D Whee – oost

Alle kerkdiensten zijn online mee te beleven via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1418-Hofkerk-Goor

Overlijden
Op vrijdag 16 oktober is Dini Pluimers overleden. Ze is maar kort ziek geweest en de laatste week is ze snel achteruit gegaan.
Een enorm gemis voor Jan en hun kinderen en kleinkinderen. Nog maar zo kort geleden werd ze opnieuw oma.
Maar ook een gemis voor haar familie en alle anderen bij wie ze betrokken was. En dat geldt ook zeker voor ons als kerkgemeenschap.
Boven haar rouwkaart staan de woorden: “Ik heb goed geleefd”. Haar leven was goed, tov (om het in bijbelse woorden weer te geven).
Een ‘tov’ leven dat ze in zorg en liefde heeft gedeeld met velen.
Dinie is 75 jaar geworden.
Vanwege mijn quarantaine kan ik helaas de afscheidsdienst niet leiden. Gelukkig is ds. Ary Braakman bereid dit van mij over te nemen.
De afscheidsdienst in kleine kring is op vrijdag 23 oktober om 11.15 uur in de Hofkerk en te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1418-Hofkerk-Goor

Zondag 25 oktober Peuter Kleuterviering
Voor de peuters en de kleuters en hun (groot)ouders is er op zondag 25 oktober om 16.00 uur een Peuter Kleuterviering.
Deze viering heeft als thema: Zo Mooi! en wordt geleid door Hanneke Caron. Inloop (met mondkapje) vanaf 15.45 uur.

Avondgebed iedere dinsdag 19.30 uur
Iedere dinsdagavond van 19.30 – 20.00 uur is er een avondgebed.
Tijdens dit avondgebed is er ruimte voor stilte en bezinning. Bij de gebeden is er voor iedereen de gelegenheid een kaars aan te steken.
Voor de lezingen maken we gebruik van het leesrooster van Taizé.

Dag van de Dialoog 5 november (bericht van werkgroep Dag van de Dialoog)
Dit jaar vanwege de corona helaas zonder maaltijd in kleine groepen, maar wel met theatervoorstelling Friends To Be… van Stichting Op Roet uit Hoorn.
Oost ontmoet west en visa versa. Wat gebeurt er als een Arabier een Westerling tegenkomt.
Twee acteurs uit verschillende culturen onderzoeken of zij vrienden kunnen worden. Ondanks of dankzij alle verschillen.
Wat moet er gedeeld worden om elkaar te verstaan. Om te leren. En hoeveel water doe je dan bij de (alcoholvrije) wijn?
Het gaat over respect, identiteit, waarden en normen, participatie en voedt de discussie over burgerschapsvorming.
De voorstelling begint om 19.30 uur en is ook online te zien op  via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1418-Hofkerk-Goor
Er zijn vanwege de corona-maatregelen maar echter 30 stoelen beschikbaar. Meld u aan voor gratis kaarten. We proberen de stoelen zo goed mogelijk te verdelen onder mensen uit verschillende culturen in Goor.
Maar de voorstelling is in ieder geval online te volgen. e-mail: goorindialoog@gmail.com   website:www.kleurrijkindehof.nl

Als werkgroep Dag van de Dialoog hebben we deze interculturele voorstelling ook aan de Scholengemeenschap Waerdenborch aangeboden.
Hier zijn op de locatie Goor twee optredens gepland in de middag van 5 november voor alle derde klassers van MAVO, HAVO en VWO.

Collectes (bericht van diaconie en kerkrentmeesters)
Omdat in de kerkdiensten de collecten ontbreken willen wij u vragen om de collecte over te maken via bankrekening NL44 SNSB 0927 950 545 t.n.v. Protestantse gemeente Goor o.v.v. collecte.
U kunt er de bestemming (kerk of diaconie) bijzetten, en als er alleen ‘collecte’ wordt vermeld delen wij de opbrengst

Dagelijkse update van kerkelijk nieuws in de regio rond de coronacrisis
https://www.klaasvanderkamp.nl/nieuws/2020/dagelijkse-update-corona

Vrede en alle goeds,
ds. Wim de Jong

 

Nieuwsbrief 14 oktober

Beste mensen,

Velen zullen de mededelingen van het kabinet 13 oktober om 7 uur ’s avonds hebben gevolgd. We gaan – helaas – een gedeeltelijke lockdown in. De gevolgen voor de Hofkerk en de Klokkenkamp zijn de volgende:

– kerkdiensten kunnen ‘gewoon’ doorgaan zoals we de afgelopen weken gewend zijn, dus met mondbescherming op aankomen en vertrekken, en ten hoogste 30 kerkgangers in de kerk. Dat geldt voor de zondagse viering en voor het avondgebed op dinsdagavond. De gedachtenishoek is alleen bij een viering bereikbaar.

– de Klokkenkamp geldt als een horecagelegenheid. Deze activiteiten (koffieschenken, maaltijden uitserveren e.d.) moeten dus voorlopig worden beëindigd.

uitsluitend vergaderen – dus zonder catering! –  kan, maar ook hier geldt een maximum van 30 personen. Daartoe vanzelfsprekend tevoren contact opnemen met de beheerder van de Klokkenkamp, Herman Wilbrink tel. 27 23 37.

– voor alles geldt: niet met meer dan vier personen tegelijk over straat, mondbescherming op tot men ergens binnen zit, en 1,5 meter afstand houden.

– het voorgaande houdt in dat we voorlopig geen maaltijdgroepen kunnen ontvangen, geen inloop kunnen organiseren en dat er ook nog steeds geen koffiedrinken na de dienst mogelijk is.

Het is vreselijk jammer dat we deze maatregelen moeten uitvoeren, maar hierbij denken wij natuurlijk in de eerste plaats aan het welzijn van u allen.

“Tussen de tijd in woorden en gebroken zinnen klinkt zacht in mij, aanhoudend door mijn botten heen tot in het diepste ruggemerg en daar nog boven een zin van ragfijn draad omspoeld: ÍK ZAL ER ZIJN.” Een zin uit een gedicht van Jannet Delver De Eeuwige is bij ons.

Cees van der Sluijs, voorzitter kerkenraad
Frits Schutte, voorzitter college van kerkrentmeesters

Nieuwsbrief 8 oktober

Beste mensen,

Zoals al aangegeven in de nieuwsbrief van 6 oktober kunnen we in de maand oktober kerkdiensten houden met maximaal maar 30 bezoekers (exclusief medewerkers). Daarbij is er wel kindernevendienst!

We gaan weer per wijk uitnodigen:
11 oktober wijk A Heeckeren – Gijmink
18 oktober wijk B Centrum – Kevelhammerhoek – buiten Goor
25 oktober wijk C Whee – west
1 november wijk D Whee – oost

Alle kerkdiensten zijn online mee te beleven via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1418-Hofkerk-Goor

Daarnaast is er ook elke dinsdagavond een kort avondgebed van 19.30 – 20.00 uur waarvoor u van harte bent uitgenodigd.

Mondkapjes: Nu de overheid het dringende advies geeft om in openbare ruimtes een mondkapje te dragen, gaan we ook aan u vragen dit advies ook bij kerkbezoek op te volgen. Dat betekent dat we bij de ingang vragen om met een mondkapje op naar binnen te gaan. Zodra u op uw plaats zit, kan deze weer af. Wie geen mondkapje heeft, bieden we er een aan.

Zondag 11 oktober 10.00 uur – viering Maaltijd van de Heer

Het thema van deze dienst is ‘Uithouden en bouwen’ en verwijst naar onze huidige situatie in deze periode van corona. We lezen het eerste gedeelte van het boek Ezra, waarin de Judeeërs de opdracht krijgen om uit hun ballingschap terug te keren naar Jeruzalem om daar de tempel te herstellen. Er moet weer gebouwd worden, ook al zijn de omstandigheden nog lang niet optimaal. Daarnaast horen we Paulus in de brief aan de Romeinen schrijven dat niet alleen mensen lijden maar ook de schepping en dat ze beiden reikhalzend uitkijken naar een andere tijd.

Ondanks dat we maar een klein groepje mensen uit kunnen nodigen voor deze dienst willen we toch de Maaltijd van de Heer vieren. Juist nu, nu de omstandigheden niet optimaal zijn. En we nodigen iedereen uit om thuis deze dienst mee te beleven en ook daarin brood en wijn/druivensap te delen. Zo zijn we in alle gebrokenheid met elkaar verbonden en kijken we uit naar een andere tijd.

Voorbeden ontvang ik graag via de mail.

Vrede en alle goeds
Ds. Wim de Jong

Bibliodrama

Op 30 september starten we weer met bibliodrama.
Bibliodrama is een methode om een bijbelverhaal van binnen uit te verkennen en te ontdekken wat het bijbelverhaal jou persoonlijk doet.
Samen lezen we het verhaal en inventariseren welke personen een rol spelen in het verhaal.
Door ons in te leven in deze personen en de rol die ze in het verhaal spelen ontsluit zich het verhaal op een (persoonlijke) nieuwe manier. Soms spelen we kleine scenes uit. Bibliodrama is bijbellezen met je hele lijf!

De avonden worden geleid door Wim de Jong en vinden plaats in het liturgisch centrum van de kerkzaal
e.v. avond woensdag 25 november 19.30 uur

Er is een maximum van tien deelnemers.

Info en opgave bij mij, 0547 – 388647, wim.dejong@hetnet.nl

Wim de Jong

Nieuwsbrief 6 oktober

Hofkerk en corona oktober 2020

Op dit moment van schrijven zijn de maatregelen rondom corona weer aangescherpt. Het aantal besmettingen stijgt weer en de hoop is dat door de maatregelen deze stijging kan worden omgebogen en dat we niet in een situatie komen zoals in het afgelopen voorjaar. Maar eenvoudig is het niet om het maatschappelijk leven dat net weer op gang aan het komen was weer te beperken. Dat geldt ook voor de kerkelijke activiteiten.

Er is een dringend advies vanuit de landelijke kerk om kerkdiensten in de maand oktober met niet meer dan 30 bezoekers te houden. Dat betekent dat we net zoals in de maand juni weer per wijk moeten gaan kerken.
11 oktober wijk A Heeckeren – Gijmink
18 oktober wijk B Centrum – Kevelhammerhoek – buiten Goor
25 oktober wijk C Whee – west
1 november wijk D Whee – oost

Mondkapjes: Nu de overheid het dringende advies geeft om in openbare ruimtes een mondkapje te dragen, gaan we ook aan u vragen dit advies ook bij kerkbezoek op te volgen. Dat betekent dat we bij de ingang vragen om met een mondkapje op naar binnen te gaan. Zodra u op uw plaats zit, kan deze weer af. Wie geen mondkapje heeft, bieden we er een aan.

Dit dringende advies vragen we niet alleen bij het bezoeken van de kerkdiensten op zondagmorgen maar ook bij de andere bijeenkomsten. In de afgelopen jaren zijn er naast de kerkdiensten op zondagmorgen andere vormen van kerk-zijn ontstaan, zoals de ontmoetingsgroepen 23+, Hofkerk Ontmoetings Plek (HOP), Bibliodrama, Samenspraak, avondgebed, etc. Net zoals de kerkdiensten kunnen deze bijeenkomsten doorgang vinden maar uiteraard met dezelfde veiligheidsvoorschriften.

Ook de inloop en de maaltijden blijven mogelijk, vergelijkbaar met de horeca. Maar ook daarbij vragen we de bezoekers een mondkapje te dragen bij binnenkomst totdat men op de plaats zit.

Niemand weet hoe één en ander zich in de komende weken gaat ontwikkelen, dus alle informatie in dit kerkblad blijft ook onder voorbehoud. De situatie rondom corona vraagt om geduld, wijsheid en solidariteit. In het afgelopen halfjaar is duidelijk geworden hoe belangrijk voor veel mensen de contacten met anderen zijn, je gekend weten, de ander te zien, maar ook de geestelijke voeding die een kerkdienst of andere bijeenkomst je geeft. En tegelijk daarbij de zorg voor onze lichamelijke gezondheid en de mensen met wie we contact hebben.

Een ieder moet en mag in deze periode hierin zijn of haar eigen afwegingen maken. Laten we elkaar daarin steunen en respecteren.

In alles wat in deze dagen op onze weg komt, weten we ons afhankelijk van Gods Geest. We geloven dat God in alles met ons meetrekt en dat we in zijn liefde geborgen zijn.

Namens de kleine kerkenraad

Cees van der Sluijs
ds. Wim de Jong

 

Woord van bemoediging

3 okt 2020

De coronamaatregelen zijn deze week weer aangescherpt. Dat raakt de samenleving hard en het raakt ons ook als kerk. Het kerkelijk leven dat voorzichtig op gang kwam wordt nu opnieuw beperkt. Om moe en verdrietig van te worden, ook omdat een einde voorlopig nog niet in zicht is. Preses synode ds. Marco Batenburg heeft een bemoedigend woord voor alle gemeenten binnen de Protestantse Kerk in Nederland.

Gemeente van Jezus Christus, broeders en zusters,

De coronamaatregelen zijn deze week weer aangescherpt. Dat raakt de samenleving hard en het raakt ons ook als kerk. Het kerkelijk leven dat voorzichtig op gang kwam wordt nu opnieuw beperkt. Fysieke contacten, samen zingen, ontmoetingen in huis en in het kerkgebouw zijn weer aan banden gelegd, terwijl dat zo wezenlijk is voor ons kerk-zijn. Het is om moe en verdrietig van te worden – ook omdat een einde voorlopig niet in zicht is.

Dit alles vraagt veel van ons. We worden in ons kerk-zijn teruggeworpen op dat waar het werkelijk op aankomt. In de eerste plaats is dat de levende God zelf. We zijn niet aan onszelf overgeleverd, we leven niet in een zwijgzaam heelal, maar steeds opnieuw laat onze God van zich horen.

Daarom luisteren we volhardend naar het Evangelie en leven we Christus tegemoet. De toekomst ligt in Gods handen. Tegelijkertijd beseffen we in deze dagen ook het grote belang van onderlinge gemeenschap. We blijven volhardend in geloof vieren door samen te komen en online verbonden te zijn. Langs allerlei wegen houden we contact.

Laten we daarbij zorgzaam zijn voor elkaar en anderen door ons telkens af te vragen: wat kan ik vandaag betekenen voor de mensen die op mijn weg komen? En laten we in alles ook zorgzaam zijn voor onszelf. Het gaat niet om de veelheid aan activiteiten, maar om betekenisvolle relaties.

In alles wat in deze dagen op onze weg komt, weten we ons afhankelijk van Gods Geest. Om zijn leiding bidden wij.

Kom, Schepper Geest,
ontsteek in ons het vuur van uw liefde.
Houd ons vast,
in Jezus’ Naam.

Laten we bidden:

  • voor plaatselijke gemeenten, dat het geloof bewaard wordt en dat we zorgzaam zijn voor onszelf en elkaar.
  • voor voorgangers en kerkenraden, dat zij de moed niet verliezen en kunnen volharden in vieren, gebed en de pastorale en diaconale zorg die nodig is
  • voor onze regering om wijsheid, om te onderscheiden waar het op aan komt
  • voor nabestaanden van mensen die getroffen zijn door het virus, om geduld en herstel voor degenen die nu ziek zijn
  • voor mensen in de zorg en het onderwijs, om draagkracht

Namens de Generale Synode,

ds. Marco Batenburg, preses