Bunker 13 november (vrijdag de 13de!)

Bunker seizoen is van start gegaan!

Voor de 12-16 jarigen uit de Hof van Twente Goor is ‘de Bunker ‘weer open. Eenmaal in de 14 dagen een plek om elkaar te ontmoeten, te chillen of juist lekker actief omdat er ook verschillende activiteiten georganiseerd zullen worden. Maar dit jaar wordt alles ingezet op verbinding. Verbinding zoeken met elkaar en met de ander. Voor foto’s van de eerste keer (vrijdag 30 oktober) zie de desbetreffende pagina onder recent!

Ditmaal vrijdag 13 november (vrijdag de 13de) met …….. Weerwolven van Goor.

Deze activiteit vindt dus plaats in en om de Bunker.
De jongeren kunnen zich aanmelden bij Lisette 06-51499159 of lisettedrenthen@hotmail.com.

Binnenkort zijn er flyers en posters beschikbaar om mee te nemen en uit te delen. En ook op social media zal er aandacht voor zijn. Genoeg dus om van te delen!

Met een groet namens alle leiding van de Bunker:

Hanneke Caron (Jeugdwerk Bunker tel: 06-21813281 e-mail: hannekecaron8@gmail.com).

 

 

Bunker 30 oktober

Bunker seizoen gaat weer van start

Voor de 12-16 jarigen uit de Hof van Twente Goor gaat ‘de Bunker ‘weer open. Eenmaal in de 14 dagen een plek om elkaar te ontmoeten, te chillen of juist lekker actief omdat er ook verschillende activiteiten georganiseerd zullen worden. Maar dit jaar wordt alles ingezet op verbinding. Verbinding zoeken met elkaar en met de ander.

We starten vrijdag 30 oktober met een Escape Room. Een spannend spel waarbij de jongeren in groepen aan de slag gaan en door middel van verschillende opdrachten codes kraken, puzzels ontcijferen zo de uitweg van de Escape Room proberen  te vinden. Het komt hier o.a. aan op denkwerk, samenwerken, creativiteit, snelheid, kennis en inzicht. Deze activiteit vindt dus plaats in en om de Bunker.

Een actieve en leuke manier waar jongeren verbinding met elkaar moeten maken en zullen moeten samenwerken om eruit te komen.
De jongeren kunnen zich aanmelden bij Lisette 06-51499159 of lisettedrenthen@hotmail.com.

Binnenkort zijn er flyers en posters beschikbaar om mee te nemen en uit te delen. En ook op social media zal er aandacht voor zijn. Genoeg dus om van te delen!

Met een groet namens alle leiding van de Bunker;

Hanneke Caron (Jeugdwerk Bunker tel: 06-21813281 e-mail: hannekecaron8@gmail.com).

Foto’s Hanneke Caron

 

Peuter-/kleuterviering 25 oktober

We gaan weer van start en er valt wat te vieren.

Wat was het afgelopen jaar een feest tijdens de peuter kleuter vieringen. Kinderen met hun ouders maar ook opa’s en oma’s en andere geïnteresseerden liepen binnen om het mee te maken. Dat heeft ons doen besluiten om de vieringen ook dit jaar weer in te plannen. En daar nodigen we jullie weer van harte voor uit. En dat doen we op bijna elke laatste zondag van de maand tot eind april vanaf 16.00 uur in de kerkzaal (inloop vanaf 15.45 uur)!
Samen met je kind of kleinkind spelenderwijs kennis maken met Bijbelverhalen. Aan de hand van mooie prenten samen met de kinderen kijken en vertellen. Maar ook de kerk verkennen en vertrouwd raken met elkaar. Een verhaal, wat zingen of muziek maken   en dit jaar hopen we ook kennis te maken met een paar bijzondere muziekinstrumenten. Alles ongedwongen en interactief!

Zondag 25 oktober
Zondag 29 november
Zondag 31 januari (10.00 uur tijdens de kerkdienst)
Zondag 28 februari
Zondag 28 maart
Zondag 25 april

Er wordt naar jullie uitgekeken door allen die ook dit jaar weer hun medewerking verlenen.

Cees, Marion, Lotte, Kirsten, Desiree en Hanneke.

 

zondag 4 oktober 12-jarigendienst

In deze dienst is stilgestaan bij de overgang naar de brugklas voorgezet onderwijs van Stan Moes en Youri Jansen.
De liturgie van deze dienst staat op de website onder de knop liturgie maar is ook hier te lezen.
En de dienst is zoals gebruikelijk na te volgen op kerkdienstgemist.nl/stations/1418-Hofkerk-Goor/events
Hierbij een foto-impressie van de dienst.

Foto’s Herman Jansen

zondag 27 september doopdienst

Zondag 27 september is Bowe Gerrit Hendrik, zoon van Johan en Annigje Beltman en broertje van Esra, Diepenheimseweg 22, gedoopt.
De liturgie staat onder liturgie, maar ik ook hier te downloaden.
En de dienst is zoals gebruikelijk na te volgen op kerkdienstgemist.nl/stations/1418-Hofkerk-Goor/events

Hierbij een foto-impressie van de dienst.

foto’s Frits Schutte

Democratiefabriek

 

SCHOOLJEUGD AAN HET WERK IN DE DEMOCRATIEFABRIEK

Ruim 350 leerlingen van de basisscholen en het voortgezet onderwijs uit Goor en de Hof van Twente zijn in de week van 11 t/m 15 november aan het werk gegaan in hun eigen “Democratiefabriek” in De Klokkenkamp. Een week lang aan de slag om hun wensen voor een ideale samenleving vorm te geven. Kortom hoe kunnen we in deze hectische wereld de kwaliteit van het leven voor ons zelf en voor anderen verbeteren.

De democratiefabriek is een interactieve tentoonstelling over vrede, samenleven en burgerschap die ontwikkeld is door de Stichting Vredeseducatie en Jeugdwerkorganisaties en reist de komende twee jaar door Oost-Nederland.

In de democratiefabriek worden jongeren op hun eigen niveau uitgedaagd om rondom verschillende thema’s keuzes te maken op welke manier zij hun eigen samenleving en leefomgeving willen inrichten. Direct wordt zichtbaar welke consequenties deze keuzes hebben op hun eigen leven en het leven van anderen.

De Democratiefabriek in de Hof van Twente is een initiatief van de werkgroep Dag van de Dialoog in Goor, waarin meerdere organisatie en geloofsgemeenschappen samen werken en die ook elke zomer het festival Kleurrijk in de Hof organiseert.

De Democratiefabriek wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de deelnemende scholen, de gemeente Hof van Twente, het Schoolfeestfonds Goor en de Leonardusstichting.

Foto’s

 

Dag van de dialoog

Op donderdag 14 november vond weer de jaarlijkse Dag van de Dialoog plaats. De dag waarop in heel Nederland mensen aan tafel gaan om met elkaar in gesprek te gaan tijdens een eenvoudige maaltijd. Men was uitgenodigd om vanaf 5 uur aan te schuiven aan één van de tafels op een gastvrije locatie in Goor om daar mensen uit verschillende culturen te ontmoeten. Tijdens de maaltijd kwamen we op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek en vertelden elkaar de verhalen die we willen delen. Het thema dit jaar is Gastvrij ontmoeten.

Stadslandbouw Hof van Twente en Eethuis Calimero in Goor verzorgden gezamenlijk de maaltijd tijdens de Dag van de Dialoog Goor. Eethuis Calimero zorgt voor vegetarische pizza’s, salade en brood en vrijwilligers van de Stadslandbouw gaan drie verschillende vegetarische soepen maken van oogst uit de eigen tuin.

Na de maaltijd was er een gezamenlijk avondprogramma in het gemeentehuis, waar kennis kon worden gemaakt met de vele vrijwilligersorganisaties in de Hof van Twent: Salut, Humanitas, Hofkracht. Badhoes, Zonnebloem, ’t Doesgoor, Vluchtelingenwerk, Franje, Stadslandbouw, Taalcafé, Turkse Tukkers, Bibliotheek.
Om 21.15 uur werd de dag afgesloten met een drankje.

Foto’s Herman Jansen