Doopdienst 16 februari

In de dienst van 16 februari is gedoopt Abel Jonas, zoon van Reinder Jacobi en Kirsten Ongena. De liturgie is te vinden onder de knop Liturgie kerkdiensten. Een impressie van de dienst:
foto’s Riekele Bijleveld

Kerstmis 2019

Woensdagmorgen 25 december 10 uur wordt ook in de Hofkerk het Kerstfeest gevierd.
Voorganger ds. Wim de Jong.
Thema: Het licht van de wereld.
Medewerking verleent het jongerenorkest Unico onder leiding van Marion de Jong.

Foto’s door Frits Schutte

Kerstavonddienst

Ook Kerstavond op 24 december staan de deuren van de Hofkerk Goor wijd open voor allen die iets van het wonder van Kerst mee willen maken…ongeacht wie we zijn!  Iedereen is van harte uitgenodigd om dit feest samen te vieren. Het thema dit jaar is: Uit verlangen wordt hoop geboren.

De inloop is vanaf 20.30 uur op het kerkplein met koffie, thee en warme chocolademelk. Ook worden er kerstliederen gespeeld. Om 21.00 uur start de viering in de kerk waarin we het kerstverhaal horen, bekende kerstliederen zingen en getuigen zijn van een bijzondere briefwisseling.

Muzikale medewerking wordt verleend door Henk Langenkamp (orgel), Henk van Faassen (hoorn), Wim van Faassen (trompet) en Gerrit van Faassen (hobo). Voorganger is ds. Wim de Jong.

Diaconale collecte voor Kerk-in-Actie: Noodhulp voor effecten van klimaatverandering in Afrika

Foto’s van Lucas Schoemakers

kinderkerstfeest

Kerst gaat de wereld rond tijdens Kinderkerstfeest in de Hofkerk

Op zondag 22 december werdin de Hofkerk het kerstfeest voor de kinderen gevierd. Centraal in deze viering stondhet kerstspel: Kerst gaat de wereld rond, gespeeld door kinderen en mooie liederen, gezongen door het kinderkoor van Prins Constantijnschool olv Marion de Jong en het kinderkoor van de Arabische gemeenschap olv Gawla Hana.

En natuurlijk werd het kerstverhaal verteld: de geboorte van Jezus in de stal bij Bethlehem.

Foto’s door Egbert op den Dries

 

TOP2000

Op zondag 15 december om 17.00 uur is er de Top2000 dienst in de Hofkerk in Goor.

De maand december is in aantocht en dus ook weer de Top2000 waarin de favoriete popmuziek van de afgelopen 50 jaar op de radio wordt gedraaid. Popsongs hebben soms een diepe inhoud en de laatste jaren worden er door het hele land Top2000 diensten gehouden, waarin het bijbelse verhaal van geloof, hoop en liefde wordt verteld aan de hand van een aantal popnummers, die live worden gespeeld.

En ook dit jaar weer in Goor. Dit jaar in de vorm van een Top 2000 Café. Niet meer zittend in rijen stoelen, maar aan statafels voor het podium.

Het thema van deze dienst is: Believe in your selfie.

Op de sociale media draait alles om zien en gezien worden. Heb je een goed profiel, heb je veel vrienden, is jouw leven spannend genoeg door de vele dingen die je meemaakt? Als dat lukt dan is jouw leven geslaagd, lijkt het geloof te zijn.

Maar als dat niet lukt, valt dan de bodem onder je leven weg?

Aan deze dienst werkt de band van de Muziekschool Hof van Twente mee, onder leiding van Ferry Limaheluw en het duo Bente Hof en Boaz van Oostrum.

Foto’s door Egbert op den Dries

Democratiefabriek

 

SCHOOLJEUGD AAN HET WERK IN DE DEMOCRATIEFABRIEK

Ruim 350 leerlingen van de basisscholen en het voortgezet onderwijs uit Goor en de Hof van Twente zijn in de week van 11 t/m 15 november aan het werk gegaan in hun eigen “Democratiefabriek” in De Klokkenkamp. Een week lang aan de slag om hun wensen voor een ideale samenleving vorm te geven. Kortom hoe kunnen we in deze hectische wereld de kwaliteit van het leven voor ons zelf en voor anderen verbeteren.

De democratiefabriek is een interactieve tentoonstelling over vrede, samenleven en burgerschap die ontwikkeld is door de Stichting Vredeseducatie en Jeugdwerkorganisaties en reist de komende twee jaar door Oost-Nederland.

In de democratiefabriek worden jongeren op hun eigen niveau uitgedaagd om rondom verschillende thema’s keuzes te maken op welke manier zij hun eigen samenleving en leefomgeving willen inrichten. Direct wordt zichtbaar welke consequenties deze keuzes hebben op hun eigen leven en het leven van anderen.

De Democratiefabriek in de Hof van Twente is een initiatief van de werkgroep Dag van de Dialoog in Goor, waarin meerdere organisatie en geloofsgemeenschappen samen werken en die ook elke zomer het festival Kleurrijk in de Hof organiseert.

De Democratiefabriek wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de deelnemende scholen, de gemeente Hof van Twente, het Schoolfeestfonds Goor en de Leonardusstichting.

Foto’s

 

Dag van de dialoog

Op donderdag 14 november vond weer de jaarlijkse Dag van de Dialoog plaats. De dag waarop in heel Nederland mensen aan tafel gaan om met elkaar in gesprek te gaan tijdens een eenvoudige maaltijd. Men was uitgenodigd om vanaf 5 uur aan te schuiven aan één van de tafels op een gastvrije locatie in Goor om daar mensen uit verschillende culturen te ontmoeten. Tijdens de maaltijd kwamen we op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek en vertelden elkaar de verhalen die we willen delen. Het thema dit jaar is Gastvrij ontmoeten.

Stadslandbouw Hof van Twente en Eethuis Calimero in Goor verzorgden gezamenlijk de maaltijd tijdens de Dag van de Dialoog Goor. Eethuis Calimero zorgt voor vegetarische pizza’s, salade en brood en vrijwilligers van de Stadslandbouw gaan drie verschillende vegetarische soepen maken van oogst uit de eigen tuin.

Na de maaltijd was er een gezamenlijk avondprogramma in het gemeentehuis, waar kennis kon worden gemaakt met de vele vrijwilligersorganisaties in de Hof van Twent: Salut, Humanitas, Hofkracht. Badhoes, Zonnebloem, ’t Doesgoor, Vluchtelingenwerk, Franje, Stadslandbouw, Taalcafé, Turkse Tukkers, Bibliotheek.
Om 21.15 uur werd de dag afgesloten met een drankje.

Foto’s Herman Jansen

Cantatedienst 20 oktober

Op 20 oktober werd de jaarlijkse cantatedienst uitgevoerd. Ds. A. Reitsma uit Enschede had een samenhang tussen Bach, lezingen, liederen en overdenking voorbereid. Uitgevoerd werd cantate BWV 47 van Johann Sebastian Bach, Wer sich selbst erhöhet, der soll erniedriget werden.
Uitvoerenden waren:

Bachbeweging Twente o.l.v. Frank Deiman
Sopraan – Diet Geritsen
Alt – Ingrid van Ree
Tenor – Arjen van Gijssel
Bas – Hans van der Werf
Viool 1 – Joan Dillon
Viool 2 – Elsje van Enter
Altviool – Herman van Enter
Cello – Mirjam Kroeze
Hobo 1 – Jan-Joris Nieuwenhuis
Hobo 2 – Gerrit van Faassen
Orgel – Henk Langenkamp

Vocanto o.l.v. Ingrid van Ree

 1. Koor
  Wer sich selbst erhöhet,
  der soll erniedriget werden,
  und wer sich selbst erniedriget,
  der soll erhöhet werden.
 2. Aria (S)
  Wer ein wahrer Christ will heißen,
  muß der Demut sich befleißen;
  Demut stammt aus Jesu Reich.
  Hoffart ist dem Teufel gleich;
  Gott pflegt alle die zu hassen,
  so den Stolz nicht fahren lassen.
 3. Recitatief (B)
  Der Mensch ist Kot, Staub, Asch und Erde;
  ists möglich, daß vom Übermut,
  als einer Teufelsbrut,
  er noch bezaubert werde?
  Ach Jesus, Gottes Sohn,
  der Schöpfer aller Dinge,
  ward unsretwegen niedrig und geringe,
  er duldte Schmach und Hohn;
  und du, du armer Wurm,
  suchst dich zu brüsten?
  Gehört sich das vor einen Christen?
  Geh, schäme dich, du stolze Kreatur,
  tu Buß und folge Christi Spur;
  wirf dich vor Gott im Geiste gläubig nieder!
  Zu seiner Zeit erhöht er dich auch wieder.
 4. Aria (B)
  Jesu, beuge doch mein Herze
  unter deine starke Hand,
  daß ich nicht mein Heil verscherze
  wie der erste Höllenbrand.
  Laß mich deine Demut suchen
  und den Hochmut ganz verfluchen;
  Gib mir einen niedern Sinn,
  daß ich dir gefällig bin!
 5. Koraal
  Der zeitlichen Ehrn will ich gern entbehrn,
  du wollst mir nur das Ewge gewährn,
  das du erworben hast
  durch deinen herben, bittern Tod.
  Das bitt ich dich, mein Herr und Gott.

Foto’s Frits Schutte

Brugklassers

Zondag 13 oktober stond in het teken van de nieuwe brugklassers: Maryam Nakoud, Linde Donkers, Aafke Sietsma, Suuz Vrielink. Het was een bijzondere dienst met als thema klimwerk.

liturgie twaalfjarigendienst 13 oktober 2019-rev

Foto-impressie van Frits Schutte:

Doopdienst 29 september

In een feestelijke dienst op 29 september werd Lars Louis van Wanrooy gedoopt. Aan de dienst werd medewerking verleend door het Interkerkelijk Jongerenkoor Power uit Wierden.

De liturgie van de dienst staat gedurende acht weken op de website onder Liturgie. De dienst kan gedurende een half jaar worden teruggezien via Kerkdienst gemist.

Een impressie met enkele foto’s gemaakt door Frits Schutte.