Kelderavonden jeugd 11 – 16 jaar

Om de vrijdag organiseren wij een avond voor jeugd van 11 tot 16 jaar.

De ene keer hebben we een grote activiteit en de andere keer spelen we gewoon wat spelletjes en hangen we aan de bar in onze jeugdkelder.

Zie de poster voor de data!

 

4e Advent – kinderkerst

Op deze zondag vlak voor kerst vierden we het Kinderkerstfeest. Hieraan werkte ook het Kinderkoor van de Prins Constantijnschool mee en het Jeugdorkest Unico, beide onder leiding van Marion de Jong.

We horen van de ontmoeting tussen Maria en Elisabeth die beiden een kind verwachten. En daarna gaan we mee op weg met Jozef en Maria naar Bethlehem, waar in een stal Jezus wordt geboren. Centraal staan de herders, die op zoek gaan naar dit bijzondere kind, dat vrede gaat brengen.

Maar ook vandaag komt de campagneleider op bezoek. Hij heeft waarschijnlijk nog wel tips om iedereen te vertellen over de geboorte van dit kind.

Concert Twents Jeugd Symfonie Orkest

21 December Kerstconcert TSJO in de Hofkerk in Goor

(meer…)

Advent 2018

Geloof met me mee! Is het thema van het adventsproject dit jaar. Aan de hand van dit thema leven we toe naar de geboorte van Christus, God die onder mensen komt wonen.

Het project staat in het teken van een reclamecampagne. Geen campagne die mensen wil overtuigen van een bepaald ‘gelijk’, maar wel een vrijmoedig delen van wat we geloven en waar we op hopen. Daardoor geven we ook de ruimte aan een ander om ons te vertellen wat hij of zij gelooft of hoopt.

Tijdens de adventszondagen krijgen we bezoek van een campagneleider die ons op professionele manier voorstelt aan vier bijbelse personages, die vertellen waar zij in geloven en waar ze op wachten: Johannes op Patmos, Johannes de Doper, de profeet Sefanja en Elisabet. De kinderen gaan de campagne vormgeven door het maken van een reclamefilmpje, een poster en een folder.

Maaltijddienst

Op zondag 25 november was er om 18 uur een Maaltijddienst in de Hofkerk.
Deze maaltijddienst is voor jong en oud.
Samen eten is en blijft bijzonder, vooral als je tijdens de maaltijd tot een goed gesprek komt.
Maar ook zonder te praten is het fijn om met elkaar aan tafel te zitten.

Als je mee komt eten en vieren, neem dan zelf wat eten mee. We delen alles met elkaar.
En de jongeren van de Kelder (12 – 16 jaar) hebben beloofd voor het toetje te zorgen.

Thema: Wie staat er borg voor jou? Voor wie sta jij borg?

Tijdens de maaltijd denken we na over de vraag: Wie staat er borg voor jou? Waar voel jij je geborgen? En voor wie sta jij borg? Voor wie neem jij verantwoordelijkheid?

Iedereen van harte uitgenodigd!

Jeugddienstcommissie