Kleurrijk in de Hof

Op zaterdag 6 juli is van 11.00 – 15.00 uur de vierde editie van Kleurrijk in de Hof.

Op het parkeerterrein voor het Gemeentehuis en de Reggehof in Goor is weer een gezellig multiculturele markt, waarin ontmoeting centraal staat. In de Hof van Twente wonen mensen uit verschillende culturen en op Kleurrijk in de Hof kom je ze allemaal tegen. Er zijn hapjes uit verschillende culturen, ambachten, circus, spelletjes en natuurlijk veel muziek verzorgd door leerlingen van de muziekschool.
Ook een aantal organisaties rond het thema duurzaamheid is aanwezig.
Voor de kinderen is er van alles te doen, de kinderboerderij is aanwezig, er wordt geschminkt en er is een voetbalveld en springkussen.

Zie http://www.kleurrijkindehof.nl

Volg ons ook op Facebook 

Kleurrijk in de Hof is een samenwerking van Goor in Dialoog, Vluchtelingenwerk Oost-Nederland, Salut, Hof van Twentse Uitdaging en de Hofkerk.

Kookworkshop

Doe je mee aan de kookworkshop ‘Anders eten’?

Op vrijdag 5 juli van 13.00 – 17.00 uur! Deze workshop is een mooie manier om kennis te maken met de buitenlandse keuken. Onder begeleiding van koks worden, op verschillende plekken in de Hof, Turkse, Armeense, Syrische, Chinees/Indonesische, Eritrese én Hollandse hapjes bereid. De koks vertellen je over de keuken en de tradities van hun land. Een deel van de bereide hapjes wordt 5 juli rond 17.30 uur, gezamenlijk met alle deelnemers, genuttigd bij Wijkvoorziening ’t Doesgoor in Goor. Het andere deel wordt tijdens Kleurrijk in de Hof op 6 juli aangeboden.

Samen koken en eten verbindt! 

Zaterdag 6 juli a.s. is de vierde editie van ‘Kleurrijk in de Hof’. Een jaarlijks evenement met diverse activiteiten o.g.v. sport, spel, muziek, dans en een proeverij. Ontmoeting tussen de verschillende culturen uit de gemeente Hof van Twente staat die dag centraal. Net als vorig jaar organiseren we, voorafgaand aan Kleurrijk, deze kookworkshop.

Geïnteresseerd om te koken én anders te eten op 5 juli?

Geef je dan snel op door een mail te sturen naar kleurrijkindehof@gmail.com.  VOL = VOL! Veel mensen gingen je al voor maar er zijn nog plekken vrij. Op deze manier draag je jouw steentje bij aan de proeverij van Kleurrijk in de Hof! Deelname is gratis maar een vrije gift is van harte welkom.

Kleurrijk in de Hof is een gezamenlijk initiatief van Goor in Dialoog, Hofkerk, Hof van Twentse Uitdaging, Muziekschool Hof van Twente, Salut en Vluchtelingenwerk Oost Nederland

www.kleurrijkindehof.nl

Volg ons ook op Facebook

Pinksteren 2019

Pinksterdienst – Een huis om in te wonen

A.s. zondag 9 juni viert de Hofkerk het Pinksterfeest.

Juist op deze zondag is iedereen uitgenodigd, juist de mensen die niet zo makkelijk de drempel van de kerk overstappen. Om 09.30 uur is er koffie, thee en limonade op het kerkplein, waarna om 10.00 uur de dienst begint.

Het thema van deze viering is “Een huis om in te wonen”. In het Pinksterverhaal lezen we dat deuren en ramen van het huis opengaan en ieder de boodschap in zijn eigen taal hoorde. De kerk is geen afgesloten ruimte met daarin allemaal dezelfde mensen, maar een open huis naar de samenleving toe, waarin ieder zich thuis mag voelen. Wie je ook bent, hoe je ook tegen leven en geloof aankijkt, je bent welkom!

Het jeugdorkest Unico werkt mee aan deze dienst met een verrassende inhoud vol beweging.  Er is kindernevendienst en na de dienst is er gelegenheid om na te praten en elkaar te ontmoeten aan de koffietafel. Voorganger deze dienst is ds. Wim de Jong.

Foto’s Herman Jansen

Pleinmarkt 18 mei 10 – 14 uur

Hofkerk / Klokkenkamp Pleinmarkt zaterdag 18 mei van 10.00 tot 14.00 uur
Diepenheimseweg 2  Goor

Hij komt er weer aan, de oergezellige jaarlijkse Pleinmarkt op het Hofkerk-plein bij de Klokkenkamp. Het wordt vast weer heel leuk en zeker een feest voor de koopjesjagers. Dit jaar met o.a. verkoop leuke spullen en curiosa, een boeken- en platen-kraam, home-made koek, taart, jams, chutneys, bloemstukken, workshops, koffie- en lunch-terras met heerlijke zelfgemaakte gerechten. En zoals bezoekers van ons gewend zijn is er natuurlijk ook weer het aloude ‘Rad van Avontuur’ met vele leuke prijzen. Verder zijn aanwezig De Roos Dagbesteding en de Wereldwinkel met een eigen verkoopstand. En vanaf ca 11.00 uur wordt er door statushouders vers brood gebakken in een buitenoven.

Achter de Klokkenkamp is een speciale Kids-Plaza kinderactiviteitenplein ingericht met kleedjesmarkt (kinderen basisschool mogen daar gratis hun spulletjes verkopen – plaats zoeken vanaf 9.00 uur ), straattekenen, spelletjesparcours enz

 De opbrengst wordt besteed aan zonwering in de glazen hal waar de wekelijkse inloop plaats vindt en/of voor de aankleding van het kerkplein.

Adres Hofkerk/Klokkenkamp:  Diepenheimseweg 2, Goor

Bevrijdingsdag 2019

De eredienst van zondag 5 mei – zondag misericordia Domini – stond in het teken van oorlog en vrede. Ds. Titus Woltinge hield hier een mooie overdenking over, onder meer aan de hand van Openbaring 5 en Dietrich Bonhoeffer Ken je mij? ondersteund door het gospelgoor Mozaïek met Wie ben ik? Een impressie aan de hand van enkele foto’s van Egbert op den Dries.

Pasen 2019

Een foto-impressie van de dienst op paasmorgen 2019.

Foto’s Egbert op den Dries

Palmpasen – zegendienst jongvolwassenen

In deze dienst ontvingen de volgende jongvolwassenen de zegen voor hun verdere levensweg:
Floor Roelofsen
Stijn van der Sluijs
Bente Kamp
Louis Boelsma
Sytse Bouma
Het thema van de dienst is: Een lege ruimte.
Naast de vijf doopkaarsen werden kaarsen in verschillende kleuren ontstoken:
goud = geloof , vertrouwen
zwart = verdriet
blauw = zorgeloosheid
bruin = woestijn, hoop
geel = geheimen
rood = liefde.

Het is tevens Palmpasen.

Aan de dienst werkte tevens mee het jongerenorkest Unico o.l.v. Marion de Jong.

Foto’s Frits Schutte

Stille week of Goede week

In de week voor Pasen staat elke dag in een dienst het lijdensverhaal van Christus centraal, mede aan de hand van de kruiswegstaties die tot Pasen te bezichtigen zijn in de Hofkerk:

maandag 15 april 19.30 uur avondgebed – statie 1 Het verraad

 Joke Holtrust

dinsdag 16 april 19.30 uur avondgebed – statie 3 De verloochening

 Lies de Vries

woensdag 17 april 19.30 uur avondgebed – statie 8 Jezus en de vrouwen

 Yvonne Otten

Witte donderdag 18 april 19.30 uur Heilig Avondmaal met onze jongeren

[foto’s Lucas Schoemakers]

Goede Vrijdag 19 april 19.30 uur – het lijdensverhaal tot en met statie 11 Sterven van Jezus

Stille Zaterdag 20 april 22.00 uur – Verhalen vertellen in de nacht – statie 12 Kruisafname en graflegging

 Rob Flink

13 Het lege graf

 Janneke Bakker

Johannes Passion 7 april 15.30 uur

Koor en orkest van de Bachwerkplaats Diepenheim o.l.v. Yt Nicolai verzorgen een uitvoering van de

Johannes Passion van Johann Sebestian Bach

op zondag 7 april om 15.30 uur in de Hofkerk te Goor.

Solisten:

Marjon Strijk – sopraan

David van Laar – altus

Daniël van Kessel – evangelist

Gert-Jan Verbueken – tenor

Coert van den Berg – Christus

Sinan Vural – bas.

Kaarten à € 27,50 zijn verkrijgbaar via reggehof.nl.

Bestel uw kaarten tijdig, vol = vol.

Via Crucis 31 maart

‘Via Crucis’, Franz Liszt in de piano solo versie.

Begeleid door ‘Lijdensweg voor Ongelooflijke’ van Marinus van den Berg,

 Pieter Grimbergen, piano

Erik Lips, verteller

OVER HET PROGRAMMA…

Doorgaans kenmerkt de muziek van Franz Liszt zich door pianistieke genialiteit in de vorm van pure acrobatiek. Echter, in dit werk laat Liszt zich van een extreem andere kant zien: verstilling, fragmentarisch, ingetogen, soms een felle uitbarsting en van een zeer religieuze beleving. Noten worden stilte, het werk is een meditatie. Van de speler vraagt het een zeer grote beheersing, van de luisteraar een volkomen meegaan in de intensiteit van de beleving,

De versie voor koor solisten en piano/orgel geniet meer bekendheid, maar aanvankelijk schreef Liszt dit werk voor piano solo. Zou de afwezigheid van tekst de luisteraar meer vrijheid geven? Dat is aan bezoeker van dit concert om zelf te ervaren.

Dit werk van Liszt luidt een geheel nieuwe periode in bij Liszt zelf: dissonanten lossen niet meer op en zelfstandige expressie middelen geworden. Een zeer pril begin van wat in de 20e eeuw zou worden uitgewerkt.

Pieter Grimbergen heeft in 2017 een tournee gemaakt met dit werk. In diverse kerken en theaters in Nederland speelde hij de Via Crucis, vaak met verteller Erik Lips die de teksten van Marinus van den Berg uitspreekt, de ‘Lijdensweg voor Ongelooflijken’. Een bijzondere naam voor teksten die van den Berg heeft gemaakt, geïnspireerd door de afbeeldingen van ‘Le Calvaire’ van kunstenaar Jean Luc Bondeau die te zien zijn in de kathedraal van Lille (F). Het zijn geen gedichten maar korte overpeinzingen die de kruisweg naar het heden trekken, naar de mensheid in het algemeen.

OVER DE UITVOERENDEN…

Pieter Grimbergen (1959) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en in Parijs. Vele buitenlandse tournees (USA, Argentinië, Scandinavië) en concerten in Nederland, tezamen met meer dan 40 radio-opnamen, staan op zijn naam. Naast concert pianist is Pieter Grimbergen ook mental coach voor mensen die gidsing in het leven kunnen gebruiken.

Erik Lips (1958) is historicus en kunsthistoricus. Hij geeft les aan het lyceum Sancta Maria in Haarlem en is een veel gevraagd columnist voor diverse vakbladen. Naast zijn belangstelling voor de middeleeuwen richt Erik zich in het bijzonder op de kunst van de wederopbouw, de jaren ’50 en ’60.