Kerkdeens in de Twentse Sproake 3 maart 15.00 uur

De maand maart is de maand van het dialect. Er wordt landelijk aandacht gevraagd om de streektaal levend te houden. Om aan deze oproep gehoor te geven, wordt er op zondag 3 maart ’s middags om 15.00 uur de dienst in onze kerk in het dialect gehouden. Het thema dit jaar is: ‘Lup ’t oe mangs ook weg?’. Oftewel ‘Gaat het nog, ben je er nog wel bij?’ De voorganger in deze dienst is Ds. Hans Kroeskop.

Wij heten u allen van harte welkom in onze kerk aan de Gronausestraat 1200 in Glanerbrug.

Hartelijke groeten,

Henriette Kleen Scholten, voorzitter Protestantse Gemeente Glanerbrug

Hofkids zondag 25 februari 15.30 uur

Hofkerk jong 18 februari

Op de derde zondag van de maand komen ze bij elkaar. Jongeren tussen de 12 en 16 jaar. In de Bunker (jeugdruimte kerk). Er mag gerust een vriend of vriendin meegenomen worden. Wat maakt Hofkerk Jong nou zo gezellig en ook bijzonder? Dat je op een andere manier met elkaar om gaat. Anders dan op school. Iedereen is welkom, je hoort erbij en het gaat ergens over. Je krijgt er de kans om op je eigen manier wijs te worden. Over jezelf, over de mensen om je heen, over de manier hoe je tegen geloof en het leven aankijkt. En je kan er alles over vragen.

De eerstvolgende keer dat we samenkomen is zondag 18 februari vanaf 19.00 uur in de Bunker (Klokkenkamp)!

Hanneke Caron M 0621813281
E hannekecaron8@gmail.com

Vieren met kinderen zondag 25 februari

Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken in de Hofkerk. Vieringen voor kinderen van de basisschool op bijna elke laatste zondag van de maand. Tot eind april en vanaf september. Samen met je (klein)kind spelenderwijs kennismaken met Bijbelverhalen. Aan de hand van mooie prenten die we samen met de kinderen bekijken en er over vertellen. Maar ook de kerk verkennen en vertrouwd raken met elkaar. Een verhaal, wat zingen of muziek maken. Alles ongedwongen en interactief! En elke keer die wonderlijke koffer die geopend wordt vol met verhalen en avonturen.

Zondag 25 februari komen we weer bij elkaar in de Hofkerk of de Klokkenkamp.
Voel je vrij om ook eens binnen te stappen met je kind of kleinkind. We beginnen om 15.30 uur.

Leuk om te melden is dat Maryam Khachadorian dit jaar gevraagd heeft of ze haar maatschappelijke stage mag lopen bij deze vieringen. Vorig jaar hadden we al een jongere van de Bunker die met de maatschappelijke stage in de Bunker zijn steentje heeft bijgedragen, en dit jaar dus weer een enthousiasteling.

Hanneke Caron M 0621813281
E hannekecaron8@gmail.com

Voedselbank 40-dagentijd

Bericht van “Kerk in Actie” van de landelijke kerk met de vraag: “Doet jullie kerk mee met de actie voor de voedselbanken?
Begin van het jaar komt er minder voedsel binnen bij  Voedselbanken, terwijl januari vaak een dure maand is voor veel mensen…..
De Diaconie heeft besloten om vanaf januari weer enkele kratten in de kerk/Klokkenkamp te plaatsen, waarin u houdbaar voedsel voor de Voedselbank “Hof van Twente” kunt doen. Dan denken we aan: rijst, koffie, thee, blikken soep en groente enz.  Géén producten met alcohol en geen vlees!
Laten wij de Voedselbank helpen bij hun belangrijke werk. Zij zijn blij met onze producten! De actie loopt door tot Pasen.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

De Diaconie.

Kinderen basisschool 28 januari half vier

De Klokkenkamp Hofkerk Diepenheimseweg 2

Bestemming Avondmaalscollecte 4 februari

Oogproject Moldavië – MAX Maakt Mogelijk

Ouderen in Moldavië worden blind omdat ze geen staaroperatie kunnen betalen. Al jaren zijn er ouderen in Moldavië die te lang blijven rondlopen met verwaarloosde oogaandoeningen als staar, terwijl deze vaak eenvoudig te verhelpen zijn met een operatie waarmee wordt voorkomen dat mensen blind worden. Maar er is een enorme lange wachtlijst, de betaling van een eigen bijdrage is voor veel ouderen te duur en de operatie in een privékliniek is onbetaalbaar. MAX Maakt Mogelijk financiert daarom het ‘oogproject’ in Moldavië, waarbij in de afgelopen jaren al enkele duizenden ouderen werden geopereerd. Voor de ouderen is de impact van een oogoperatie enorm. Het betekent dat ze zelfstandig kunnen blijven functioneren en dat ze uit hun isolement komen.

MAX Maakt Mogelijk kon dankzij donaties vorig jaar 450 staaroperaties laten uitvoeren. Hopelijk zal het aantal dit jaar met uw hulp alleen maar toenemen.

Namens de diaconie hartelijk dank voor uw bijdrage.

U kunt doneren op bankrekeningnummer NL66 SNSB 0908 7637 43 ten name van  Diaconie Prot. Gemeente Goor o.v.v. 4 februari.

 

Kinderkerst 2023

Namens de kindernevendienst een kerstgroet. Ontzettend leuk om jullie allemaal te zien bij de kinderkerst. We hebben allemaal genoten.
 In de bijlage het eindresultaat van de grote poster die iedereen met elkaar heeft gemaakt.
Groetjes van
Hanneke C, Alja, Hanneke, Ruud, Sandra, Jantina en Annigje

Jubileumconcert Cecilia

Symphonie Orkest Cecilia bestaat 160 jaar en geeft een jubileum uitvoering op 1 en 2 december

9-Daagse rondreis Israël meivakantie 2024

Van 2 t/m 10 mei 2024 leiden Frank de Heus en Frank Beuger een reis naar Israël. Frank de Heus is als pastoraal werker werkzaam in de parochies van Zuidoost Twente. Frank Beuger is werkzaam bij de Scholengroep Carmel Hengelo als docent Levensbeschouwing en Maatschappijleer. Een lokale Nederlandssprekende gids begeleidt de reis. Frank en Frank zijn vaak met groepen in Israël geweest.
De reis voert via de woestijn van Judea en de Dode Zee naar Jeruzalem. Galilea wordt aangedaan met onder andere Kafarnaüm, Nazareth en de bronnen van de Jordaan. Via het Karmelgebergte en de vlakte van Jizreël en de kruisvaarderburcht te Akko komen we uiteindelijk bij de Middellandse zee aan in Natanya. Op de reis zal er voldoende tijd en ruimte zijn voor ontspanning, voor het genieten van cultuur en natuur, voor het optrekken met de groep en voor eigen initiatieven. Voor wie wil is er ’s avonds een avondgebed en op zondag een viering.
Wie meegaat moet goed ter been zijn. Aan de reis zal een bijeenkomst voorafgaan om kennis te maken met elkaar en vragen te stellen. Dit natuurlijk alleen voor wie wil.
Bij 30 tot 35 deelnemers zal de prijs ongeveer € 2.063 gaan bedragen. Hier zit vrijwel alles in. Vliegreis inclusief luchthavenbelasting en brandstoftoeslag, overnachtingen in 3- of 4-sterrenaccomodaties, ontbijt, lunches en diners, excursiegelden en fooien. Toeslag voor een éénpersoonskamer is € 570.
De reis wordt ingekocht bij Drietour Reizen (https://www.drietour.nl/). Het volledige programma vindt u op www.franciscusparochie.nl onder de rubriek ‘spiritualiteit’.

Contact:
Frank Beuger: 06-23090356 of f.beuger@home.nl en
Frank de Heus: 06-30098833 of f.deheus@rkzuidoosttwente.nl