benoeming Magré Ballast tot kerkelijk werker

De kleine kerkenraad is verheugd u te kunnen meedelen dat we op korte termijn een kerkelijk werker mogen benoemen, die zorg zal gaan dragen voor een groot deel van het pastoraat in onze gemeente. Deze benoeming gaat in per 15 februari of per 1 maart 2023 en zal gelden voor de periode van 1 jaar.

 

De kerkelijk werker is Magré Ballast, 45 jaar, en woonachtig in Daarlerveen. Zij heeft onlangs haar opleiding tot kerkelijk werker voltooid en is door de PKN ook als zodanig aanvaard en benoembaar. Tot 1 mei zal zij voor 12 uur per week in Goor werkzaam zijn, na 1 mei voor 16 uur per week, dit naast een benoeming voor 16 uur in de gemeente van de Hervormde Kapel te Wierden.


Het is de bedoeling om Magré Ballast op zondag 5 maart 2023 aan de gemeente voor te stellen en haar te bevestigen in de dienst van 10.00 uur. Er zal dan ook uitgebreid de gelegenheid zijn om met haar kennis te maken.

We zijn erg blij voor deze welkome aanvulling in de vacaturetijd. Ds. Dick Juijn zal als consulent voor 1 dag in de week aan onze gemeente verbonden blijven en met Magré Ballast samenwerken.

Namens de Kleine Kerkenraad

Alinda Sportel

Bestemming Avondmaalscollecte zondag 5 februari

De collecte is bestemd voor de Stichting WensAmbulance Oost-Nederland Van Wens naar Werkelijkheid!

Nog even een bezoek brengen aan uw oude huis en buurt. Of op pad gaan naar andere plekken die u dierbaar zijn. Wat is er mooier dan een wens uit laten komen van iemand die afhankelijk is van medische zorg? Inderdaad, die bestaat niet! WensAmbulance Oost-Nederland biedt de helpende hand om van een wens werkelijkheid te maken. Iedereen die liggend vervoer nodig heeft, kan een beroep doen op WensAmbulance Oost-Nederland en het vervoer is gratis. Met uw donatie kunnen we ervoor zorgen dat de (pre)terminale patiënt en of langdurige zieke onvergetelijke momenten mag beleven.

Uw bijdrage is van harte welkom tijdens de collecte en op rekeningnummer NL66 SNSB 0908 7637 43 t.n.v. “Diaconie Prot. Gemeente Goor” onder vermelding van “WensAmbulance”. De diaconie zal de opbrengst van de collecte verdubbelen!

Klaar voor de start 22 januari 10.00 uur

Een feestelijke dienst die in het teken zal staan van 4/5 jarigen. Kinderen die binnenkort of net naar de basisschool gaan. Het zijn zo van die kleine maar soms ook grote stappen. Voor kinderen zelf maar ook voor de ouders.
Een dienst om samen dit sleutelmoment te vieren. Kom je ook?

Kinderkerstfeest voor iedereen zondag 18 december 10 uur

Zondag 18 december zochten we de warmte van de stal op. Er was daar van alles te zien, te horen en te doen. Leven in de stal dus! Een warm welkom voor klein en groot. Een feest van samen.

En hierbij foto’s!

Kerstnachtzang Hofkerk 24 december 21.00 uur

24 december 21.00 uur
vanaf 20.30 uur warme chocolademelk op het kerkplein

Peuter kleuter viering 27 november

‘Op zoek naar lichtpuntjes’. Zondag wordt er weer gevierd. Voor peuters en kleuters met hun familie, vriendjes en/ of vriendinnetjes.
Een gezellige bijeenkomst waar we op zoek gaan naar lichtpuntjes op weg naar kerst!
We gaan knutselen en Marion speelt kerstliedjes op de piano!
Kom je ook?

Advent kindernevendienst

Hallo allemaal

Het is alweer bijna advent! Natuurlijk hebben we dit jaar ook weer allerlei mooie verhalen met veel muziek en hopen we jullie allemaal te zien bij de kinderkerstviering!
Voor deze viering volgt nog een speciale uitnodiging dus blijf de mail goed in de gaten houden.
Vanaf aanstaande zondag gaan we beginnen met het project en we vinden het leuk om jullie allemaal te zien.
Iedere week steken kinderen een advent kaarsje aan en ko-men we steeds dichterbij kerst.
Graag zien we jullie in de Hofkerk om 10.00 uur.
Groeten van de kindernevendienstleiding

Kerstpremière TJSO 23 december 20 uur Hofkerk

KERSTPREMIÈRE TWENTS JEUGD SYMFONIEORKEST IN DE HOFKERK

Het Twents Jeugd Symfonieorkest- TJSO o.l.v. dirigent Carl Wittrock zal op vrijdag 23 december a.s. aanvang 20.00 uur een Kerstconcert verzorgen, locatie is de Hofkerk te Goor. Het TJSO is al 25 jaar een bijzonder jeugdsymfonieorkest in Overijssel. Getalenteerde jonge muzikanten doen waardevolle ervaringen op en kunnen zich volop muzikaal en sociaal ontwikkelen. Samen concerten geven met 60 leeftijdsgenoten, een passie delen en samen schitteren op je instrument!
Wij zijn trots te kunnen melden dat er solistische bijdragen zijn van de jonge TJSO cellisten Merel Coster en Edsger van Felius, zij spelen “Sleigh Ride for two Cello’s” en speciaal voor dit concert gecomponeerd door Carl Wittrock.
Ook zal een groot jongerenkoor van Het Twickelcollege Hengelo o.l.v. Marieke Semmekrot zijn medewerking verlenen.
Het orkest presenteert samen met solisten en koor een zeer gevarieerd en bekend Kerstrepertoire zoals het “Hallelujah” van Händel. Maar ook zullen te horen zijn “It’s the most wonderful time of the year”, “Winter Wonderland” en “Have yourself a merry little Christmas”.

Een Kerstconcert voor jong en oud waar het jeugdig elan en muzikaal talent vanaf spat!

Het publiek wordt bij binnenkomst buiten verwelkomd door midwinterhoornblazers tussen 19.30-20.00 uur.
Kaarten zijn te koop aan de zaal of te reserveren via: info@tjso.nl
De prijs is € 10 p.p en kinderen t/m 16 jaar hebben gratis toegang.
Kerk open vanaf 19.30 uur.

Dag van de Dialoog 10 november

foto’s Richard Minnen

Peuter kleuter speurtocht zondag 30 oktober 15.45 uur Hofkerk

We trekken er as zondag op uit.

– Op zoek naar de verdwenen verhalen –

Voor peuters en kleuters en vriendjes/ vriendinnetjes en hun ouders/ opa’s en/of oma’s