Hofkids zondag 26 november

Wat was het een spannend verhaal. Over de Heilige St. Maarten die als soldaat met een zwaard zijn mantel in tweeën sneed. Zo kon hij een arme man bij de stadspoort die daar zat te bedelen verwarmen en hield hij ook nog een stuk over om zelf warm te blijven. Daarna besloot hij zijn leven over een andere boeg te gooien. Vanaf dat moment ging hij mensen helpen die wel wat hulp konden gebruiken. Ineens kan het je overkomen dat je het licht ziet. Of dat er iets in het licht komt. We hebben met de kinderen lampionnetjes gemaakt. Zelf licht brengen in het donker. Het was een ingewikkeld werkje, maar de kinderen waren er uiterst geconcentreerd mee bezig. En ondertussen was er live piano muziek!
De volgende keer dat we weer bij elkaar komen is zondag 28 januari. Ben je er dan ook bij? Info: hannekecaron8@gmail.com

Concert Arte Vocale – LÉGENDE

Op 25 en 26 november geeft Kamerkoor Arte Vocale haar twee najaarsconcerten  ‘Légende’. Arte Vocale verdiept zich in de bijzondere en kleurrijke werken van 19e en 20e eeuwse Franse componisten. Lily Boulanger en Gabriel Fauré staan hierbij in de hoofdrol. Kleurrijk zijn ook de verschillende teksten die componisten hebben gebruikt. Hymn au Soleil van Boulanger is een aanbidding van de zonsopgang, Iets wat we indirect ook terug zien in het derde deel van de Trois Chansons van Claude Debussy. De Chansons worden afgewisseld met reflecterende werken van Nederlandse (bijna) tijdgenoten Pierre de la Rue en Hubert Waelrant. De meest bijzondere tekst is die van Victor Hugo in Fauré’s Les Djinns. Van deze wereldlijke pracht gaan we verder met het indrukwekkende geestelijke repertoire van Francis Poulenc die een vocaal uitdagend Salve Regina heeft geschreven, de Quatre motets van Maurice Duruflé die de gregoriaanse melodie als uitgangspunt neemt, en als afsluiting de magistrale Psalm 24 van Lily Boulanger.

Het koor wordt bij een groot aantal werken begeleid door pianist Yvo Boytchev, die ook twee intermezzo’s zal verzorgen. Kortom een veelzijdig en verrassend          programma.

Na afloop van het concert is er een gezamenlijk napraten onder het genot van een drankje.

Wilt u zich laten onderdompelen door mooie en bijzondere Franse muziek, of wilt u zich gewoon laten verrassen door onbekende muziek, weet u dan van harte welkom op één van onze concerten!

25 november 2023 – 20.00 uur – St. Franciscuskerk, Berfloplein 18, 7553 JZ Hengelo

26 november 2023 – 15.30 uur – Hofkerk, Diepenheimseweg 2, 7471 LX Goor

www.kamerkoorartevocale.nl

Jubileumconcert Cecilia

Symphonie Orkest Cecilia bestaat 160 jaar en geeft een jubileum uitvoering op 1 en 2 december

Hoge huis viering 12 november

De Hofkerk organiseert het jaar door af en toe ‘Zondag anders’ diensten. Diensten die wat afwijken van de reguliere erediensten maar eigenlijk toch alles in zich hebben wat een reguliere eredienst ook in zich heeft. Deze zogenoemde ‘Hoge huis vieringen’ worden op dit moment georganiseerd door een groepje jongeren samen met  Hanneke Caron (jeugdwerker Hofkerk). Een dienst waar we op belevingsniveau in aanraking komen met geloven en waar dus veel ruimte is voor ontmoeting. Ontmoetingen met elkaar, met de kerk en haar tradities en door alles heen ten diepste ontmoetingen met God. Er wordt aangesloten bij de verschillende liturgische elementen. Het zijn de jongeren die bij de voorbereidingen zo veel mogelijk betrokken zijn en de lezing van deze zondag wordt als uitgangspunt genomen. Een viering voorbereid met en door jongeren maar voor iedereen een ‘Zondag anders dienst’ om mee te willen maken. Wij hopen dat jullie aansluiten en deze dienst van samen mee komen  vieren!
Met een groet van Annita, Maryam, Aafke, Tim en Hanneke

Oogst-Dankdagcollecte 2023

Het einde van het jaar nadert  weer en daarmee ook de collecte i.v.m. Oogst-Dankdag. Deze collecte leverde vorig jaar een bedrag van € 1.760,50 op, wat een mooi resultaat was. Hiermee kunnen wij als Diaconie weer kleinschalige projecten uitvoeren, zoals fruit brengen rond Dankdag (begin november) en met Kerst en Pasen een mooie plant als groet van de Hofkerk gemeente. Het is voor de Diaconie erg belangrijk om deze plannen weer te kunnen uitvoeren.

Aangezien er niet meer met een acceptgiro gewerkt kan worden, kunt u uw donatie doen via de bankrekening van de diaconie: NL66 SNSB 0908 763 743 onder vermelding van : Oogst-Dankdagcollecte 2023

Van harte aanbevolen.

Namens de Diaconie
Fred Gerritsen

MAARTEN LUTHER, REFORMATOR TUSSEN ROME EN WITTENBERG

Lezing en debat met medewerking van prof. dr. Sabine Hiebsch.
DONDERDAG 16 NOVEMBER 2023

Toen Martin Luther (1483-1546) vanaf 1517 steeds meer bekendheid kreeg als reformator, was hij wel nog lid van de katholieke kerk en broeder in het augustijnenklooster in Wittenberg. In het conflict met Rome veranderde Luther in korte tijd in een tot ver buiten Duitsland bekende theoloog en werd ook Wittenberg op de internationale kaart gezet. Een snelgroeiende groep aanhangers beschouwde Luther als boegbeeld; voor keizer en paus bleef hij een ketter, die de machtspositie van Rome in gevaar bracht.
Luthers reformatie veranderde niet slechts het kerkelijke, maar ook het politieke, maatschappelijke en culturele landschap van Duitsland. Zijn ideeën werden ook in andere landen spoedig overgenomen. Ook in Nederland bestaan al sinds ruim 450 jaar lutherse gemeenten en de invloed van Luther is hier al meer dan 500 jaar tastbaar.
Prof. dr. Sabine Hiebsch zal hierover een lezing geven en aansluitend gaan wij daarop met elkaar in debat.

Prof. dr. Sabine Hiebsch is bijzonder hoogleraar op de Kooiman-Boendermaker Leerstoel voor Luther en de geschiedenis van het (Nederlandse) lutheranisme aan de Theologische Universiteit Kampen. Als zodanig is zij gespecialiseerd in de theologie van Martin Luther en de geschiedenis van het lutheranisme.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 16 november 2023 om 19.30 uur in St. Mary’s Chapel, Diepenheimseweg 102 te Markelo.

Kosten van deze bijeenkomst:
– regulier: € 15
– vroegboek-korting: € 10
– student: € 5

Voor meer informatie: https://twentseschoolvoortheologie.nl/luther-rome-reformatie/

Dag van de Dialoog 9 november

De Dag van de Dialoog  wordt gehouden op 9 november aanstaande in De Klokkenkamp. Deze jaarlijkse activiteit brengt inwoners van allerlei mensen met uiteenlopende achtergronden met elkaar in gesprek , in een veilige en vertrouwde omgeving. In deze gesprekken worden de mensen centraal gesteld. Het naar elkaar te luisteren zonder te oordelen staat voorop.

Wij nodigen u dan ook van harte uit om u  aan te melden als deelnemer of gespreksleider voor deze middag/avond. De  inloop is vanaf 17.00 uur in De Klokkenkamp. We gaan om 17.30 uur gezamenlijk aan tafel, om onder het genot van een lekkere maaltijd het gesprek aan te gaan. Het thema van dit jaar is “Verbinding”.
Om 19.30 uur wordt de maaltijd afgesloten, waarna we gezamenlijk weer naar het Gemeentehuis in Goor gaan waar ons nog een aangenaam programma te wachten staat tot plm 21.15 uur. Er is ontvangst met koffie en thee en aan het eind gelegenheid voor het nuttigen van een drankje.
Er zijn geen kosten aan de bijeenkomst verbonden, maar u moet zich wel opgeven vanwege de voorbereiding. Wij hopen op een goede opkomst de 9e november.
Opgeven kan via de mail:

goorindialoog@gmail.com

of via Ellen Holkers, telefoon: 0610374615

Minipleinmarkt

De minipleinmarkt van zaterdag 30 september heeft ca. € 540 opgebracht.
Alle betrokkenen hartelijk dank voor hun inspanningen.

Kerkrentmeesters

 

 

High Tea dinsdag 17 oktober in De Klokkenkamp

High Tea dinsdag 17 oktober in De Klokkenkamp

De Activiteiten Commissie Hofkerk organiseert weer een High Tea met een open karakter voor alle gemeenteleden. Ook gasten zijn van harte welkom.
Aanvang: 14.30 uur
Einde:  ca. 17.00 uur
Vooraf opgeven bij één van de dames Bieleman, Buitenhuis of Minnen (telefoonnummers zie Kerk Onderweg).
Medewerkers komen u graag halen en weer terugbrengen.

De Activiteiten Commissie Hofkerk begroet u graag.

 

 

18 oktober De gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

U kent vast wel iemand die ten gevolge van een ongeluk of andere oorzaak, hersenletsel heeft opgelopen. Dat heeft vaak ingrijpende gevolgen voor de betrokkene en zijn omgeving. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan geheugenverlies, concentratieproblemen, vermoeidheid en verandering van karakter.

Op woensdag 18 oktober om 13.30 uur zullen we een bijeenkomst houden in de Klokkenkamp voor pastoraatsmedewerkers en andere belangstellenden waarin we aandacht willen schenken aan de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel. Mirjam de Groot van de PKN-gemeente uit Delden zal ons deelgenoot maken van haar eigen ervaringen.

U bent van harte welkom en kunt zich voor deze bijeenkomst opgeven bij Hetty Bieleman: hettyb19@hotmail.com of 0623763363.

De werkgroep pastoraat