Dag van de dialoog

Op donderdag 14 november vond weer de jaarlijkse Dag van de Dialoog plaats. De dag waarop in heel Nederland mensen aan tafel gaan om met elkaar in gesprek te gaan tijdens een eenvoudige maaltijd. Men was uitgenodigd om vanaf 5 uur aan te schuiven aan één van de tafels op een gastvrije locatie in Goor om daar mensen uit verschillende culturen te ontmoeten. Tijdens de maaltijd kwamen we op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek en vertelden elkaar de verhalen die we willen delen. Het thema dit jaar is Gastvrij ontmoeten.

Stadslandbouw Hof van Twente en Eethuis Calimero in Goor verzorgden gezamenlijk de maaltijd tijdens de Dag van de Dialoog Goor. Eethuis Calimero zorgt voor vegetarische pizza’s, salade en brood en vrijwilligers van de Stadslandbouw gaan drie verschillende vegetarische soepen maken van oogst uit de eigen tuin.

Na de maaltijd was er een gezamenlijk avondprogramma in het gemeentehuis, waar kennis kon worden gemaakt met de vele vrijwilligersorganisaties in de Hof van Twent: Salut, Humanitas, Hofkracht. Badhoes, Zonnebloem, ’t Doesgoor, Vluchtelingenwerk, Franje, Stadslandbouw, Taalcafé, Turkse Tukkers, Bibliotheek.
Om 21.15 uur werd de dag afgesloten met een drankje.

Foto’s Herman Jansen