Arte Vocale 21 april 15.30 uur

Luisteren naar de warme klanken van Engelse koormuziek?
Dat kan op 21 april a.s. bij de twee concerten van Kamerkoor Arte Vocale.
In “Heritage” zingt Kamerkoor Arte Vocale een dwarsdoorsnede van de rijke Engelse koorliteratuur over de eeuwen heen.
Het programma start met een aantal parels uit de Renaissance, zoals ‘When David Heard’ en ‘0, Lord, grant the King a long life’ van Thomas Weelkes, en het ‘Libera nos’ van John Sheppard. Via Henry Purcell’s ‘Thou knowest, Lord, the secrets of our hearts’ treden we Romantiek en 20e eeuw in met o.a. een prachtige zetting van ‘Music, when soft voices die’ geschreven door Frank Bridge, die ook docent is geweest van Benjamin Britten.

De vocale hoogtepunten in het programma zijn de kleurrijke en speelse Three Shakespeare songs van Ralph Vaughan Williams en het dubbelkorige ‘Faire is the Heaven’ van William Henry Harris. Deze laatste kent nog steeds een grote populariteit in het Verenigd Koninkrijk.

Ook zullen er een aantal volkse liederen klinken die qua melodie misschien herkenbaar zijn, zoals Greensleeves en Scarborough Fair, maar volledig in een nieuwe jas zijn gestopt door bijvoorbeeld Michael McGlynn.

Tijdens de concerten worden de koorwerken door solostukken en improvisaties op saxofoon verbonden. We zijn erg blij met de medewerking van Inge Mulder op 21 april.

Na afloop van het concert is er een gezamenlijk napraten onder het genot van een drankje.

Wilt u zich laten onderdompelen of verrassen door mooie en bijzondere Engelse koormuziek, weet u dan van harte welkom op één van onze concerten!

Reserveer alvast je kaartje – € 20 inclusief consumptie – op kamerkoorartevocale.nl