Hofkerk luidt 500 seconden klok voor vluchtelingenkinderen

De Hofkerk in Goor luidde dinsdag 29 september om 09.30 uur 500 seconden de kerkklokken als ondersteuning van de petitie #500kinderen, die morgen wordt overhandigd aan de woordvoerders asiel en migratie van de Tweede Kamer. Deze petitie is mede ondertekend door veel gemeenten, predikanten en kerkleden.

500 is het aantal minderjarige asielzoekers dat Nederland op zou moeten nemen uit vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden. Dat vinden meer dan 100.000 ondertekenaars van de petitie #500kinderen.

Dinsdag 29 september om half tien overhandigen 12 organisaties, waaronder VluchtelingenWerk, Defence for Children, Stichting Vluchteling, en Kerk in Actie, de petitie aan de Tweede Kamer. Deze petitie wordt gesteund door 173 gemeenten en 5 provincies, net als vele kerken, artsen, wetenschappers, (oud)politici van alle kleuren, prominenten, de groep voormalig onderduikkinderen en vele mensenrechten- en noodhulporganisaties.

Het avondgebed dinsdagavond in de Hofkerk om 19.30 uur zal dit keer de vorm hebben van een wake voor de vluchtelingenkinderen. Er is naast de gebeden ruimte voor stil gebed en het aansteken van een kaarsje.