Wake voor 500 vluchtelingkinderen 13 december

Op zondag 13 december zal tijdens de kerkdienst in de Hofkerk in Goor een wake worden gehouden van 500 seconden voor de 500 vluchtelingenkinderen die nog steeds in kampen in Griekenland verblijven. Al maandenlang maken vele acties, brieven, petities en manifestaties duidelijk dat er in Nederland een groot draagvlak is voor de opvang van deze 500 kinderen. Maar er is nog niet één kind hier.

Juist in de Adventstijd, waarin wordt gewaakt en uitgekeken naar het Kerstfeest, de komst van Christus, past een wake voor deze kwetsbare kinderen voor wie ook geen plaats in de herberg lijkt te zijn. Waken ook als een symbolisch gebaar vanuit de machteloosheid, die breed wordt gevoeld.

De Hofkerk is één van de vele kerken in Nederland waar in de Adventstijd wakes van 500 seconden worden gehouden. Eerder al luiden vele kerkklokken 500 seconden in Nederland om de situatie van de vluchtelingenkinderen onder de aandacht te brengen.

De kerkdienst op 13 december begint om 10.00 uur en is te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1418-Hofkerk-Goor

Ook tijdens het avondgebed op dinsdag 15 december 19.30 uur, zal een wake van 500 seconden worden gehouden.