voor de kinderen zondag 14 februari

Vandaag (14 februari) gaat het verhaal uit de Bijbel over een man die erg ziek is. Hij heeft een besmettelijke huidziekte. Hij is melaats (huidvraat noemden ze het ook wel) Tegenwoordig ken je het meer als lepra. Wanneer je deze ziekte had moest je op afstand blijven zodat je voorkwam dat anderen ook ziek werden. Eigenlijk een beetje zoals we dat nu kennen met het Corona virus.
Maar… vroeger hadden ze nog niet zoveel kennis over bepaalde ziektes en waren de mensen erg angstig. En daardoor werden de zieke mensen echt helemaal afgezonderd. Ze mochten dan zelfs niet meer in de stad wonen. Ze leefden buiten de stadspoorten afgezonderd van iedereen. En als ze al rondliepen dan liepen ze met ratels en toeters en bellen om kenbaar te maken dat je uit de buurt moest blijven omdat zij ‘onrein’ zouden zijn.

In afzondering leven, elke dag roepen dat je onrein bent en mensen met een grote boog om je heen zien lopen… dat maakt je eerder zieker dan dat je geneest. Maar dan ziet de zieke man Jezus. Hij valt op zijn knieën en vraagt hem weer rein te maken. Jezus wil dat en geneest de man door hem aan te raken. De ratels en toeters en bellen die hij moest gebruiken om mensen op afstand te houden zijn niet meer nodig. Wat een feest.

Laten wij muziekinstrumenten maken om te laten horen dat iedereen erbij hoort en zich nooit afgezonderd moeten voelen.

Vandaag gaan we dus muziek maken om hen vooral te laten weten dat iedereen erbij hoort.  Ik heb een paar ideetjes om dat te kunnen doen met materialen die we ws gewoon al in huis hebben. Ga jij ook op zoek naar materialen waar je muziek mee kan maken? En speel je dan mee op de muziek? Dat lijkt me leuk. Je mag me altijd een filmpje of foto sturen zodat we er anderen (via de website van de Hofkerk) ook een beetje van kunnen laten meegenieten!

(hannekecaron8@gmail.com of 0621813281)

Kinderlied  Jij mag er zijn https://youtu.be/PHOVV_VTkkk